Marin Topić: Dario i Venera Kordić

Dario Kordić, Thompson, Dario Kordić, U ime obitelji, referendum, Dario Kordić, rođendan, Dario Kordić, božićna čestitka, Dario Kordić, sloboda, Dario Kordić, sloboda, Marin Topić, Dario Kordić

...čim je prihvatio Krista, on je bio slobodan. Samo si u Kristu slobodan, i Dario i njegova žena Venera.

Piše Marin Topić/pogled.ba

Dario je bio u zatvoru, a kaže Venera, ja sam s njim uvijek bila u kontaktu, jer smo u kontaktu u Kristu, od čije ljubavi te ne mogu zatvorske zidine dijeliti. Jer, kako pjeva u pjesmi Crvena jabuka „Vjetar se vezat ne može, tu samo ljubav pomaže". A vjetar je Duh Sveti i slobodni smo kad smo zarobljeni Isusovom ljubavlju.

Sveta obitelj

Dario je za mene svetac. On taj duhovni život živi intenzivno već 16-17 godina. Njegovo suđenje je suđenje isto kao i Isusu Kristu. Ecce Homo! Evo čovjeka! Kaže Pilat kada izvodi Isusa pred narod. I kaže ne vidim na njemu nikakve krivice. Perući ruke kaže predajem ga vama, vi radite s njim što hoćete. I tako već skoro 2000 godina ponavljaju se iste stvari samo s drugim imenima.

Na internetu sam našao intervju Venere Kordić u Glasu koncila. Kao svaki čovjek s dušom i pameću, počeo sam plakati. Jedno bez drugoga ne može nikako. Venera je podnijela križ isto kao i Dario, i to veličanstveno. Ostati sama bez egzistencije s troje male djece, to je junak nad junacima. Puno puta je Katolička crkva proglašavala kompletnu obitelj svetom. Ja mislim da su Venera i Dario Kordić prošli ovozemaljski prag, oni su za mene sveti ljudi.

Svatko se pita hoće li se Dario koristiti za dnevne političke svrhe, ne može. Jer Dario je ljubav, a politikom se ne možeš baviti ako nemaš barem malo mržnje. Dario je Novi zavjet, a politika je više Stari zavjet. Darija treba samo pustiti da normalno živi evanđelje. Za ovo 17 godina Dario je skoro pola zatvora u Beču preobratio. Ja mislim da su ga ranije pustili jer se Beč prepao da ne bi slučajno ponovno postao kršćanski. Potjeraj tog Darija u Bosnu, preobratit će nas i što ćemo onda. Neka je Dario na slobodi, neka nastavi ovaj zemaljski život, Bog blagoslovio njega, njegovu ženu Veneru i cijelu obitelj, jer sad su oni moralna i duhovna vertikala hrvatskog naroda Herceg Bosne.

Vidim da bosanski intelektualci, među njima i Bosanac iz Posušja Slavo Kukić, govore da je Dario osuđen kao ratni zločinac i po njima bi on to trebao biti do kraja svog zemaljskog života, jer su sudovi zemaljski po njima mjera pravde i pravednosti, a ne dragi Bog. Po toj analogiji, da je zemaljski sud tako mjerodavan, a da ne pričam o tome kako je to sve mimo dokaza bilo. Onda mi kršćani 2014. slavimo čovjeka koji je zločinac. Isus Krist je pravio urotu protiv države i osuđen je od Rimskog Carstva i po rimskim zakonima. Bog je zemaljski osuđen, ako je sud jedino mjerilo, a ne Bog, onda smo mi sljedbenici kriminalca, po Slavi Kukiću i inim Kukićima i komunistima. Znači, svi kršćani svijeta slave kriminalca Isusa, a stalno je pravilo, to će reći svi mudri ljudi, da je ludost križa spasila svijet. Mi slavimo Zrinski i Frankopane, a legalna Austro-Ugarska Monarhija uhitila ih je, odrubila im glave. Za nas su sveci, cijela Hrvatska se klanja Zrinskim i Frankopanima. Primjer najbliži nama je kardinal Stepinac. Komunistički sotonski sud osudio ga je kao ratnog zločinca i bio je 16 godina u tamnici. Ali dođe nova povijest, novi ljudi, nova sloboda, nova demokracija i on je uzdignut na čast oltara, on je blaženi, svi ga zovu sveti kardinal Alojzije Stepinac. Do prije 24 godine u Mostaru se tretirao kao ratni zločinac, a sada ima najljepšu ulicu u Mostaru. Gospodar povijesti je Bog, a ne zemaljski sudovi.

Ram 1, Ram 2; Bleiburg 1, Bleiburg 2

Sada se vratimo ovozemaljskoj relaciji i poslušajmo jednu od najpametnijih Hrvatica, ako ikada Hrvatska bude imala normalnu državu, ona mora raditi u političko-strateškoj analitici. Višnja Starešina najbolje poznaje svjetsku i hrvatsku politiku. U jednom tekstu ona to fino i stručno elaborira „Hrvatska treba tražiti međunarodnu ekspertizu Kordićeve presude zbog vlastite i europske sigurnosti". Ona to obrazloži fino i analitički, a ja ću to objasniti po mostarski.

Velikosrpska politika preko JNA nije uspjela ostvariti vojni plan da napravi liniju Virovitica - Karlovac - Karlobag, jer je spriječio HVO organiziran u Hercegovini, središnjoj Bosni i Posavini. Onda se išlo na drugu varijantu, odnosno RAM 2 koji se provodi preko tzv. Armije RBiH. Svi oficiri iz JNA su bili u Armiji koja je ponovno napala obranjene prostore središnje Bosne, Hercegovine i Posavine. Uspjeli se i tada koliko-toliko obraniti, a središnja Bosna najviše zahvaljujući Dariju Kordiću i njegovim hrvatskim vitezovima. U tzv. Armiji RBiH bilo je veliki broj tzv. mudžahedina koji su bili jezgra buduće Al-Quaide. A ta ista Al-Quaida je sedam godina kasnije napala Ameriku i srušila blizance. I zato je to važno za europsku i američku sigurnost.

Dario Kordić je bio stup obrane euroatlantskih integracija, a to se tek sada vidi. Ali taj proces vode Englezi koji znaju raditi samo s komunistima. Kad nije uspio Ram 1 i Rama, oživjeli su Bleiburg 1 i Bleiburg 2. Britanski general Patrick Scott na Bleiburgu je predao Hrvate komunistima i partizanima da ih pobiju, a dobru su pobili hrvatsku vojsku i civile. Zanimljivo je kako glavni tužitelj protiv uglednika Herceg Bosne u Haagu nosi prezime Scott. Oni sada mirnim putem, tj. uhićenjem glavnih hrvatskih lidera, što vojnih, što političkih, skidaju ih sa scene. Žele ponovno preko komunista napraviti novu Jugoslaviju. No, sada im je na put stala Amerika koja je shvatila da Englezi rade gluposti oživljavanjem Jugoslavije. Franklin Roosevelt je rekao kako Hrvati i Srbi nikad ne smiju živjeti u jednoj državi. To su sve nebuloze Engleza i njihove politike. U prilog im ne ide i jačanje Putina. Amerikanac Theodor Meron je izrekao oslobađajuću presudu generalu Gotovini i Markaču i počeo se povijesni kotač vraćati prema središnjoj Bosni, počela se vraćati euroatlantska kršćanska civilizacija. Kad je Dario Kordić uhićen, to mi je bio jedan od najtužnijih dana u životu. Slika 10 vitezova s aerodroma u Splitu, koji su branili svoj dom, a optuženi su za zločinački pothvat. Ja sam tada govorio ljudima kako je to početak destrukcije Herceg Bosne i Hrvatske.

To vam je kad na džemperu isparaš donju nit, ako je odmah ne zašiješ. ide ona dalje i na kraju su došli do hrvatskog stožera, do generala Gotovine, a bio bi tu i Tuđman da nije preminuo. Ali zahvaljujući mojoj Americi, nit se vraća, raspadaju se komunisti u Hrvatskoj, a ovdje će biti izbori gdje će komunisti izgubiti. Kad bi kod nas pobijedila treća komunistička platforma, definitivno bi nas postrojili kao na Bleiburgu u četverored i mršnuli za Hrvatsku.

Hrvati ovdje imaju četiri opcije. Jedna je opcija kofer i ona je već aktualna. Mladi bježe odavde, upis u prve razrede osnovnih škola je 30 posto manji nego prije pet godina. Druga opcija je kesa, zatjerat će nas odavde vojno ako dođu na vlast. Treća mogućnost je puška, da se pokušamo obraniti, a četvrta izaći na izbore. No, mi ne izlazimo na izbore. Olovkom možemo puno toga napraviti, jer mi smo europski građani, naša leđa čuva Europska unija i Amerika.

Mi smo ovdje Europa, ali moramo se bojati izdajica, jer uvijek su nalazili domaće izdajice. Kako je A. G. Matoš govorio „Vidjeh u Hrvatskoj svakakvih čuda, al' nigdje dovoljno špaga za toliko Juda". Uvijek je izdaja hrvatstva bila veliki biznis, ali povijest se vraća u pozitivnom smislu.

Doći će vrijeme blagog naroda

Poslije ovih izbora, koji su nažalost po užasnim pravilima, moramo konstituirati Hrvatski narodni sabor s novim izabranim legalnim predstavnicima i samo s jednom točkom dnevnog reda: Prostori koje je branio HVO mogu ući samo u euroatlantske integracije, odnosno NATO i Europsku uniju. Jer ova ekipa iz Sarajeva, Beograda i Ankare bi nas odvela u neke euroazijske integracije, pa bi nam centrala bila Moskva, Beograd, Ankara, a ne Bruxelles.

Neće moći ove noći, jer nas čuva Isus Krist i mi ćemo pobijediti u ime Gospodnje. Kad sam vidio Darija Kordića kako ljubi hrvatsko tlo, mislio sam da je Mahatma Gandhi oživio. On je isti Mahatma Gandhi, čovjek ljubavi, oni je hrvatski narod, on je simbol hrvatskog naroda, a ne samo on nego i njegova žena Venera Kordić, majka hrvatska. Na kraju pjesma našeg akademika Veselka Koromana „Doći će vrijeme blagog naroda" i doći će vrijeme hrvatskog naroda.

Doći će vrijeme (Veselko Koroman)

Doći će vrijeme blagog naroda. Onog što ima
obilje rana, obilje časti, obilje tuge.
Naroda što ima višu a plemenitu moć,
ravnicu i more, knjige i anđele.

Doći će vrijeme blagog naroda. Onog što ima
najveće groblje, najveću glavu, vjetar i tminu.
Naroda što je rasut, što živi dugo
na sjeveru i jugu, u srpu mjeseca.

Doći će vrijeme blagog naroda. Onog što ima
bijele gore, otoke i sunce, stoljeća i tminu.
Naroda što misli, što velik je i miran
na sjeveru i jugu, u srpu vremena.