IVAN SABOLIĆ Hrvatska Vlada će i dalje pomagati SKB Mostar

Ivan Sabolić Ante Kvesić
Fena/SKB Mostar

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prof.dr.sc. Ante Kvesić primio je tijekom dana u posjet veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Tijekom posjeta, razgovarali su o aktualnoj problematici u zdravstvu uzrokovanoj korona virusom kao i pomoći Republike Hrvatske za poticaj zdravstva za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u Bosni i Hercegovini.

Cilj moje posjete jest upoznavanje stvarne situacijom na terenu vezane za pojavu ove pandemije, kako u županiji, tako i na poseban način u SKB Mostar, čija je uloga u liječenju ovih bolesnika u Federaciji BiH trenutno najveća“, rekao je veleposlanik Sabolić te dodao da je iznimno zadovoljan onim što je vidio i čuo od svojih sugovornika.

“Htio bih jasno ponoviti i poručiti da će Hrvatska Vlada i dalje pomagati SKB Mostar oslanjajući se na našu ustavnu obvezu da skrbimo za hrvate u BiH“, istaknuo je veleposlanik Sabolić.

Ravnatelj prof.dr.sc. Ante Kvesić se zahvalio na ovom ugodnom posjetu te izrazio zahvalnost za sve što Republika Hrvatska čini za SKB Mostar.

„Iskoristio bih priliku da se još jedanput zahvalim Vladi RH i premijeru Plenkoviću na financijskoj pomoći u iznosu od 40 milijuna kuna našoj bolnici koja nam, kako to često ističem, znači istinsko preživljavanje.“

Po završetku sastanka, veleposlanik Sabolić i ravnatelj Kvesić izrazili su želju i nadu da će sljedeći susret održati u nekim boljim javno zdravstvenim okolnostima, priopćeno je iz SKB Mostar.

Valja istaknuti kako je veleposlanik Sabolić posjetio i Dom zdravlja u Čitluku te Grude i Posušje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.