Humanitarna akcija za pomoć Lucijanu Matošinu

Mali Lucijano ima tek devet mjeseci, a već mu je po rođenju, dijagnosticirano teško oštećenje mozga. Prve mjesece svoga života Lucijano je proveo u neizvjesnosti bolničkih soba na KBC-u Rebro u Zagrebu.

Dijagnosticirano mu je nekoliko teških oboljenja, između ostalog i septooptička displazija Q0.4-4, uslijed koje mu je u potpunosti ugrožen vid. Operacija na KBC-u Rebro u koju bi bili uključeni ljekari iz inozemstva iznosi 80.000 maraka.

Lucijanovi roditelji, kojima je on četvrto dijete, taj novac nemaju, stoga su zamolili sve dobre ljude da pomognu koliko je u njihovoj moći.

Humanitarna utakmica između ekipa "Split Stars team" i "Ringo Stars team" bit će odigrana 8. listopada u Dvorani na Bijelome brijegu, u 16 sati. Ulaznica je 5 KM.

Isti dan, u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u 20 sati bit će održan koncertno-modni spektakl za malog Lucijana. Ulaz je 15 KM.

Nastupit će Jole, Petar Dragojević, Igor Cukrov, Nenad Vetma, Zrinka, Alen Nižetić, Mate Bulić, Romeo Nikolić, Žanamari Lalić, Željka Bošnjak, Jure Popović, Pero Križanović, Kristijan Rahimovski, Armin Muzaferija, Amir Kazić Leo i Josip Bilać.

Na večeri će biti prikazana i zanimljiva modna revija te nekoliko plesnih tačaka, a svi sudionici programa nastupaju na humanitarnoj osnovi.

Ulaznice za utakmicu i koncert mogu se kupiti u Palačinka baru, Caffe galeriji Koncept, Caffe baru Opera, Caffe galeriji Mala, Bokserskom klubu Mostar i Pozorišnoj kafani.

Također, za pomoć malom Lucijanu otvoreni su humanitarni brojevi telefona i to HT 092 890 862 i BH Telecom 090 291 062.

Pozivom na navedene brojeve donirate 2 KM za malog Lucijana.

Inače, mali Lucijano je tek prvi korisnik Zaklade "Za osmijeh", a u toku su razgovori s još nekoliko porodica koje imaju bolesnu djecu, saopćeno je iz Udruženja "Ringo" Mostar.