Hvidra: Protivimo se sporazumu koji prodaje hrvatski teritorij

"Ova zemlja i žrtve koje su je kroz stoljeća očuvale, zaslužuju više poštovanja i istinskog domoljublja od trenutnog i samovoljnog odlučivanja o njenim granicama.

Domovina je svaki pedalj zemlje, kap rijeka i mora. Nitko, ali baš nitko nema pravo, a kamoli ovlast, odlučivati o izmjeni njenih granica.

"Otrpjeli smo već pljačku najvećih bogatstava"
Nitko, ali baš nitko, nema pravo raspravljati o nečemu što se u slučaju spora, može riješiti pred jedinom mjerodavnom institucijom Međunarodnim sudom pravde Ujedinjenih naroda.

Mi hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata borili smo se za cjelovitu, neovisnu i slobodnu nam domovinu Hrvatsku, svaki pedalj zemlje, kap u rijeci i moru da bi je sad netko prodavao ili poklanjao.

Do sada smo otrpjeli rasprodaju i pljačku naših najvećih bogatstava, pa sad kad vam više ništa nije ostalo trebamo prešutjeti prodaju ili bolje reći poklanjanje hrvatskog teritorija, a sve pod izlikom pritiska neke Europske unije.
Plaćanje članarine previsokom cijenom

Zajednica bilo kakva, pa bila ona i Europska unija, ne zaslužuje naše članstvo pod svaku cijenu. Mi smo prebogata zemlja da bi se svojevoljno podjarmljivali u europsko ropstvo. Zajedništvo prije svega znači ravnopravnost i međusobno poštovanje, a ne plaćanje članarina previsoke cijene, pogotovo one koja se plaća granicama i što je najgore, samopoštovanjem.

Protivimo se potpisivanju bilo kakvog dokumenta koji prejudicira i zadire u uređenje granica, osim potvrđivanja onih na kojima naša Država počiva stoljećima", navodi se u Hvidrinu priopćenju.

 hina