Sportskim i kazališnim programom započeli "Dani Prozor-Rame 2012."

Na turniru je sudjelovalo ukupno 57 šahista i šahistica iz zemlje i inozemstva. Nakon veoma uzbudljive i do samog kraja neizvjesne igre, pobjednik Međunarodnog šahovskog turnira „Rama 2012" je GM Milan Vukić s osvojenih 6.5 bodova, drugo mjesto zauzeo je FM Rešad Tutić s osvojenih 6 bodova, dok je treće mjesto s osvojenih 5.5 bodova zauzeo Dejan Marjanović, koji je bio i najuspješniji junior na turniru. Atrakcija prolaznicima Splitske ulice svakako je bilo natjecanje u Inline Alpin slalomu, koje je održano u organizaciji SKI kluba "Idovac".
U sklopu ovog 4. Međunarodnog kup-a "INLINE ALPIN SLALOM PROZOR RAMA 2012" natjecalo se 50 dječaka i djevojčica u jedanaest kategorija. U kategoriji "mlađe djevojčice" prvo mjesto je osvojila Petra Šola, drugo Maja Galić,dok je na trećem mjestu završila Antea Ećimović. Dominik Đurišić je bio najuspješniji u kategoriji "mlađi dječaci", dok su na drugom i trećem mjestu završili Mislav Mioč i Ilija Mihaljević. Pobjednica kategorije "starije djevojčice" je Petra Vican, drugoplasirana Ina Čamber a trećeplasirana Ana Marija Duspara. Dominik Bagarić je bio najuspješniji u kategoriji "stariji dječaci", dok je prvoplasirana u kategoriji "mlađe kadetkinje" Stela Ećimović, drugoplasirana Martina Miličević i trećeplasirana Marijana Vrdoljak.
Ivan Čamber je najbolji mlađi kadet, dok su Ivan Čutura i Mario Širić završili na drugom, odnosno trećem mjestu. Katarina Šola je najuspješnija stara kadetkinja, Iva Čačić drugoplasirana, a Marijana Bošnjak trećeplasirana. U kategoriji "stariji kadeti" najuspješniji su bili Dragan Krajina (prvo mjesto), Vilim Mioč (drugo mjesto) i Ivo Sučić (treće mjesto). Mlađe juniorke su Marija Bakula (prvoplasirana) i Kristina Vidović (drugoplasirana), dok su od mlađih juniora utrku najuspješnije završili Marin Bešker (prvoplasirani) i Ivan Galešić (drugoplasirani).
Pobjednik kategorije "stariji juniori" je Ivan Krajinović, Andrija Bošnjak je drugoplasirani, dok je utrku kao trećeplasirani završio Marinko Pavlović. Prvi dan ove manifestacije završio je izvrsnom predstavom o gastrabajterima Petra Miloša „Rodijaci" . U ovoj jednosatnoj komediji s dva lica, Matišu i Stipana, glumili su Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik Njirić, koji potpisuje i režiju. Kulturna događanja nastavljena su sinoć u Domu kulture u Prozoru izložbom slika akademskog kipara i slikara Antonija Džolana, a nastavljaju se večeras od 20 sati na istom mjestu književnom večeri Petra Lovrića uz predstavljanje knjige „Svetim tragom".

izvor : rama- prozor.info