FOTO  Posušje: Tisuće vjernika slavilo Veliku Gospu

Svečana proslava je započela Misom uočnicom i procesijom kipom Gospe posuške gradskim ulicama. Misu uočnicu je predvodio fra Šimun Šito Ćorić, na službi u Švicarskoj. Na sam blagdan središnje misno slavlje predvodio je fra Šimun Bilokapić, profesor na teologiji u Splitu.

Jutarnju Misu, na kojoj su uglavnom bilo hodočasnici pješaci, predvodio je fra Milan Lončar, a Misu u 9 sati fra Marko Dragićević. Večernje misno slavlje predvodio je fra Josip Serđo Ćavar.

Na sam blagdan na misnim slavljima je bilo više od 20 tisuća vjernika. Kroz dane Devetnice i na sam blagdan u pobožnostima i misnim slavljima sudjelovalo je oko 50 tisuća vjernika. Podijeljeno je 31.500 pričesti. Za ovaj blagdan pristižu brojni hodočasnici iz susjednih župa i općina, a dođu i mnogi odseljeni iz zavičaja.

Tijekom Devetnice pjevala su tri zbora koja djeluju u župi i nekoliko gostujućih zborova i glazbenih sastava. Gospin kip u procesiji su nosili maturanti-framaši, a na sam blagdan kip su nosili uzorni muževi kao predstavnici svojih mjesta.

Više fotografija vidite na: www.frama-posusje.com