OBILJEŽAVANJE VELIKE GOSPE U JABLANICI "Ovo je blagdan kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere"

Crkva u Jablanici
Hercegovina.info

Povodom blagdana Velike Gospe kojega Crkva i katolički vjernici proslavljaju danas, u katoličkoj crkvi u Jablanici je održana sveta misa koju je predvodio don Drago Ćurković. Veliki broj vjernika u Jablanici danas se okupio kako bi obilježio ovaj veliki blagdan, a sam jablanički župnik rekao je nekoliko riječi za Hercegovina.info o ovom posebnom danu.

Crkva u Jablanici

Između ostalog, rekao je kako je ovo poseban dan za vjernike Jablanice i okolice.

Crkva u Jablanici

"Velika Gospa je blagdan kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere da je Blažena Djevica Marija, po završetku svoga zemaljskog života, dušom i tijelom uznesena u slavu neba, u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom", rekao je Ćurković uoči mise koja je održana u katoličkoj crkvi u Jablanici.

Crkva u Jablanici

Nauk o Marijinu uznesenju na nebo proglasio je 1. studenog 1950. papa Pio XII., a službenom proglašenju prethodila je duga tradicija slavljenja, stara kao i samo kršćanstvo.

Na blagdan Velike Gospe vjernici slave i hodočaste u mnogobrojna marijanska svetišta u velikom broju država. Majku Božju katolički vjernici prepoznaju i u slikama iz Staroga i Novoga zavjeta. U Starom zavjetu, na početku Biblije - kad su Adam i Eva pali u grijeh nepovjerenja prema Bogu i sagriješili - nasuprot zmiji, simbolu zla i đavla, Bog podiže znak žene koja će s plodom svoje utrobe zmiji zgaziti glavu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.