FOTO  More hodočasnika pohodilo Međugorje, na večernjoj misi deseci tisuća vjernika

Velika gospa Međugorje

Međugorje je i ove godine krcato na blagdan Uznesenja blažene djevice Marije, odonosno 'Velike Gospe' kako je uvriježeno u narodu.

Najbolji pokazatelj je misa koja je počela u 19 sati, te unatoč tome što je tijekom dana bio veći broj misa s ogromnim brojem vjernika, i na ovoj se nalaze deseci tisuća vjernika.

Velika gospa Međugorje

Među nazočnima se, osim dominantih 'domaćih' i katolika iz središnje Europe te Talijana, mogu primijetiti vjernici sa svih strana svijeta

Nauk o Marijinu uznesenju na nebo proglasio je 1. studenog 1950. papa Pio XII., a službenom proglašenju prethodila je duga tradicija slavljenja, stara kao i samo kršćanstvo.

Velika gospa Međugorje

Na blagdan Velike Gospe vjernici slave i hodočaste u mnogobrojna marijanska svetišta u velikom broju država. Majku Božju katolički vjernici prepoznaju i u slikama iz Staroga i Novoga zavjeta. U Starom zavjetu, na početku Biblije - kad su Adam i Eva pali u grijeh nepovjerenja prema Bogu i sagriješili - nasuprot zmiji, simbolu zla i đavla, Bog podiže znak žene koja će s plodom svoje utrobe zmiji zgaziti glavu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.