Posušje: Provedena akcija “Neregistrirano vozilo”

Cilj akcije „Neregistrirano vozilo" bio je poboljšanje sigurnosti u prometu putem otkrivanja i isključivanja iz prometa neregistriranih vozila, te putem sankcioniranja osoba koje upravljaju neregistriranim vozilima ili vrše druge prometne prekršaje.

Akcija je provođena na gradskim ulicama i na prilaznim cestama gradu, svaki dan u različitim razdobljima, u prosjeku tri sata dnevno.

Tijekom akcije kontrolirano je 168 vozila, a ukupno je otkriveno i iz prometa isključeno 16 neregistriranih vozila (svako deseto vozilo).

Također, evidentirano je i 25 drugih prekršaja.
Ukupno 36 osoba sankcionirano je putem prekršajnih naloga za počinjene prekršaje (16 - upravljanje neregistriranim vozilom, 8 - nekorištenje sigurnosnog pojasa, 3 - prekoračenje dopuštene brzine, 5 - nepoštivanje obveze paljenja svjetala, 2 - neposjedovanje propisane zimske opreme, 2 - nepropisano parkiranje, a počiniteljima 5 lakših prometnih prekršaja izrečene su opomene).
Budući da upravljanje neregistriranim vozilima, koja su često i tehnički neispravna, predstavlja težak prometni prekršaj, svoje aktivnosti ćemo i ubuduće fokusirati na otkrivanja i sankcioniranje ovog, kao i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

UPRAVA POLICIJE MUP-a