Promovirana 142 diplomanta i 1 magistar znanosti

U prepunoj dvorani amfiteatra navedenog fakulteta, u nazočnosti obitelji i prijatelja, mnogobrojnih profesora i djelatnika Sveučilišta te uzvanika i visokih dužnosnika, na Fakultetu strojarstva i računarstva svečano su promovirana 143 studenta.

Upriličena je svečana dodjela diploma za jednog magistra znanosti, 12 prvostupnika strojarstava, 47 prvostupnika računarstva, 4 magistra strojarstava, 33 magistra računarstva, 2 diplomirana inženjera strojarstva, 8 diplomiranih inženjera računarstva, 13 inženjera računarstva te 23 stručna prvostupnika računarstva.

Nakon svečane zakletve i himne "Gaudeamus" te položene prisege za časno obavljanje dužnosti, diplome ovjerene akademskim jamstvom uručio je dekan Fakulteta strojarstva i računarstva prof. dr. sc. Milenko Obad. Također su dodijeljene dekanove nagrade najboljim studentima i jubilarne nagrade profesorima fakulteta.

U svom govoru studentima zaželio uspješan rad i daljnje napredovanje te zahvalio svim koji su doprinijeli unaprjeđenju ovoga fakulteta. Pozdravima i čestitkama pridružio se i rektor prof. dr. Vlado Majstorović. Osobno se zahvalio predsjedniku Vlade HNŽ-a Denisu Lasiću što je nazočio ovom svečano događaju.
- Svake godine, posebno u dane kada iščekujemo najveći blagdan Božić, jednako tako i Novu godinu, na najstarijoj članici Sveučilišta, Fakultetu strojarstva i računarstva, sudjelujemo u svečanoj prigodi promocija. Dan kada se promoviraju diplomanti, bez obzira na krize i poteškoće koje postoje, ova događaj treba proslaviti, kazao je Majstorović.

Međutim, prema njegovim riječima, ne bi bilo pravog uspjeha da trokut između fakulteta, studenata i roditelja nije funkcionirao kako treba, pa se stoga s posebnim riječima zahvale obratio i roditeljima diplomanata, svjestan da su proveli dane i neprospavane noći razmišljajući o budućnosti svoje djece.

Trogodišnji stručni studij računarstva u Žepču nalazi se u sastavu Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta iz Mostara, a predavanja održavaju profesori iz Mostara i Osijeka. Ove godine isti je iznjedrio 18 diplomanata. Prisutnima se obratio i ravnatelj Katoličkog školskog centra "Don Bosco" Žepče don Tihomir Šutalo te uputio prigodne riječi zahvale na ovom uspjehu.
- Ovaj studij ima veliki značaj za cijelu lokalnu zajednicu te otvara velika nadanja za budućnost i razvoj cijelog žepačkog kraja, istaknuo je Šutalo.