JEDINSTVENA UTRKA Tko će najbrže istrčati 112 stepenica na Bijelom Brijegu?

Utrka 2023 velike stepenice
Hercegovina.info

Drugo izdanje jedinstvene utrke kultnim Velikim mostarskim stepenicama na Bijelom Brijegu sa 112 stepenica održati će se u srijedu 24.04.2024. s početkom u 17.30h. U sklopu obilježavanja DANA BEZ LIFTA, s ciljem promocije važnosti tjelesne aktivnosti i motiviranja ljudi na korištenje stepenica u svakodnevnom životu udruga KINEZIS uz potporu Studentskog Centra Mostar i udruge građana Bijeli Brijeg pripremila je ovaj kratki trkački izazov najpoznatijim stepenicama u gradu Mostaru.

Ovogodišnje izdanje utrke donosi zanimljiv model paralelnih startova natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Parovi za samo natjecanje bit će izvučeni slučajnim odabirom. Pobjednik/ca prolazi u iduće kolo natjecanja sve do finalnog nastupa u kojem će sudjelovati najbržih dvoje ženskih i muških natjecatelja . Kotizacija za samo natjecanje je besplatna uz obaveznu prijavu na službenoj web stranici www.mostar.run

Podsjetimo, „No Elevators Day“ godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA - „International Sport and Culture Association” da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila.

Udruga „Zdrav život KINEZIS“ kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena.