FOTO  Gradsko pozorište Jazavac sutra izvodi predstavu Art

ART, predstava, jazavac
Ova predstava poklon je gradu Mostaru Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije koji je odlučio umjesto klasične brucošijade organizirati gradu na Neretvi kazališnu predstaviu. U tu svrhu danas je u caffe baru Maracshino koji je i pokrovitelj predstave organizirana tiskovna konferencija koju je vodio Mario Vrankić, a na njoj su govorili Gordan Radić, dekan Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije, te glumci Branko Janković i Ljubiša Savanović.

Fakultet međunarodnih odnosa i diplomacije je mlad fakultet koji djeluje u Mostaru već treću godinu i nema velik broj studenata, ali željeli smo gradu Mostaru dati nešto drugačije. Željeli smo organizirati brucošijadu i obogatiti kulturni život grada, uz promidžbu našeg fakulteta, rekao je Radić nazočnim medijima koji su u velikom broju došli na tiskovnu konferenciju.

"Mi smo bili ugodno iznenađeni idejom predstave za brucošijadu. To mogu napraviti samo oni ljudi koji su svjesni značaja kulture i toga što kultura znači mladima. Siguran sam da svi koji dođu neće ostati nezadovoljna nakon sutrašnje predstave, rekao je glumac Ljubiša Savanović.

Mi smo dosad dosta putovali i gostovali u BiH s tom predstavom, odziv je uvijek bio jako dobar, pa se nadam da će tako biti u Mostaru. Predstava Art govori o tri prijatelja i o jednom umjetničkom djelu. kazao je Branko Janković.

Predstava "Art" rađena je po tekstu Jasmine Reza u režiji Slobodana Perišića i već je osvojila kazališnu publiku. Ljubitelji kazališta ovaj put imat će priliku da uživaju u glumačkim kreacijama Ljubiše Savanovića, Branka Jankovića i Borisa Šavije, koji na scenu donose priču o prijateljstvu i prolaznosti materijalnih stvari.

Cijena ulaznica za predstavu je 5 KM, i one se već danas mogu kupiti u HKD HS Kosača.

HERCEGOVINA.info