DVIJE UNAPRIJED RASPRODANE IZVEDBE Nova predstava Hrvatskog narodnog kazališta Mostar okuplja najbolji tim iz regije

Premijera predstave u HNK
Hercegovina.info

Djelo čuvenog Hermanna Hessea „Stepski vuk“, svoje premijerno izvođenje imat će i u izvođenju glumačke postave Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar i to sutra u 20 sati na sceni Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Redateljica i autorica dramatizacije je Tamara Kučinović, već dobro poznata umjetnica s impozantnim životopisom, a sada njenu viziju vidjet će i mostarska publika. Prve dvije reprizne izvedbe su već rasprodane.

Premijera predstave u HNK

„Nakon ‘Staklene menažerije’ ovo je druga predstava koju radimo izvan naše matične scene, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače i stoga velika zahvala ravnatelju Danijelu Vidoviću i cijeloj ekipi na gostoprimstvu i suradnji. Želim naglasiti kako je ovo prva službena koprodukcija HNK Mostar i Lutkarskog kazališta Mostar. Poveznica je između dva kazališta redateljica Tamara Kučinović, jer je njezino primarno područje lutkarstvo. Ovo je prva naša suradnja, i nadam se kako neće biti posljednja, jer je raskoš Tamarina talenta velika“, rekao je Ivan Vukoja, ravnatelj HNK.

Vukoja je iskoristio priliku i da se zahvali glumcima i tehnici HNK Mostar jer su odradili, prema njegovim riječima, lavovski dio posla.

Premijera predstave u HNK

Redateljica Tamara Kučinović kazala je da je za nju ovo bio jedan izuzetno kreativan proces te da se nada kako će to sve izići van i da će mostarska publika to prepoznati.

„Proces je bio izuzetno turbulentan u pozitivnom smislu. Postoje ansambli kojima ću se uvijek rado vratiti, a ovo je jedan od njih“, istaknula je Kučinović.

Bojan Beribaka, glumac dubrovačkog Kazališta Marin Držić, pojasnio je koliko mu je drago jer se opet našao na daskama kazališta gdje je ostvario neke od svojih najboljih uloga, a članove ovog kazališta nazvao je obitelji.

Premijera predstave u HNK

U predstavi igraju Bojan Beribaka, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jadranka Popović Miljko, Ivan Nevjestić, Jelena Kordić Kuret, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić i Nikolina Marić.

Jelena Kordić Kuret, inače dramska prvakinja ovog kazališta, kazala je da je ovo bio proces koji je zbližio i uklopio još više cijeli ansambl.

„Grizli smo još jače i više jer smo vjerovali u Tamarinu ideju i jer smo vjerovali kako je jedino takvim pristupom moguće rasti. Želim se zahvaliti Tamari i njezinom timu, našim kolegama iz Lutkarskog kazališta i Bojanu Beribaki“, zaključila je Kordić Kuret.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.