FOTO  FPMOZ: Predstavljamo Studij kineziologije

kampus rodoč
O Studiju kineziologije
Kao dio opće kulture, kineziologija označava sveukupnost materijalnih i duhovnih dobara, dostignuća i aktivnosti društva usmjerenih prema razvoju čovjeka i podizanju njegova zdravlja, te zadovoljavanju njegovih potreba putem motoričkih aktivnosti. Kineziologija kao stručna, ali i znanstvena disciplina neizostavno je prisutna u svakodnevnom životu i radu čovjeka. Primarni cilj Studija kineziologije je osposobljavanje kompetentnih kadrova za izvođenje nastave TZK na svim stupnjevima odgoja i obrazovanja te osposobljavanje kompetentnih kadrova za rad u području sporta i rekreacije. Program Studija kineziologije na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru usporediv je s programima istovjetnih studija na drugim Sveučilištima u Hrvatskoj i Europi što podrazumijeva velike mogućnosti razmijene studenata kroz školovanje. Završetkom studija studenti stječu akademski ili stručni naziv «Magistar kineziologije».

Kompetencije koje se stječu završetkom studija:

- održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture na svim razinama obrazovanja (predškolska, osnovna i srednja škola, sveučilišni studij..) u BiH i Europi,
- stručnu osposobljenost za rad u sportu, rekreaciji, kineziterapiji.
Trajanje studija:

Preddiplomski Studij kineziologije traje 8 semestara (4 godine). Kompetencije koje se stječu završetkom ovog studija su stručni i administrativni poslovi u školi, sportu, rekreaciji i kineziterapiji.
Diplomski Studij kineziologije traje 2 semestra (1 godina). Kompetencije koje se stiječu završetkom diplomskog studija su nastavak studija na poslijediplomskom doktorskom studiju, rad u školama (predškolska, osnovna i srednja škola) i rad na fakultetu, adminstrativni poslovi u sportu, rekreaciji i kineziterapiji.

Uvjeti upisa:
Završena srednja četverogodišnja škola, zadovoljavajuće zdravstveno stanje i položen razredbeni ispit.

Razredbeni postupak:

Praktični ispit sastoji se od poznavanja motoričkih znanja iz bazičnih sportova i motoričkih dostignuća u različitim sportskim disciplinama.

FPMOZ: Predstavljamo studij Fizike

FPMOZ: Predstavljamo studij Informatike

FPMOZ: Predstavljamo Studij glazbene umjetnosti

FPMOZ: Predstavljamo studij Kemije 

FPMOZ: Predstavljamo studij Edukacijske rehabilitacije 

FPMOZ: Predstavljamo studij Razredne nastave

FPMOZ: Predstavljamo studij Tehnike 

FPMOZ: Predstavljamo studij Geografije 

FPMOZ: Predstavljamo studij Predškolski odgoj 

FPMOZ: Predstavljamo Studij Fizičke kulture