FPMOZ: Predstavljamo studij Edukacijske rehabilitacije

Mostar, Mostar sveučilište, Sveučilištu u Mostaru, FPMOZ, dan otvorenih vrata, FPMOZ, prof.dr.sc Mario Vasilj, FPMOZ, Studij edukacijske rehabilitacije, FPMOZ, studij, FPMOZ, FPMOZ, Studij edukacijske rehabilitacije, FPMOZ, studij fizičke kulture
Danas je to studij Edukacijske rehabilitacije.

Za Vašu odluku o studiranju nudimo vam mogućnost da to učinite na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Odabirom studija edukacijska rehabilitacija usvojit ćete znanja i steći vještine konkurentne na tržištu rada.

Nastavni plan i program studija edukacijske rehabilitacije na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru usklađen je s planom i programom studija edukacijske rehabilitacije na Sveučilištu u Zagrebu u Republici Hrvatskoj, a time i s europskim iskustvima.

Studij edukacijske rehabilitacije pripada u znanstveno polje edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, grana inkluzivna edukacija i rehabilitacija. Predmet bavljenja usmjeren je na djecu i mlade s teškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom. Zadaća je pružanje potpore ovoj populaciji u svakodnevnom funkcioniranju te stvaranje preduvjeta u društvu za njihovo aktivno uključivanje kao ravnopravnih članova.

TRAJANJE STUDIJA

Preddiplomski studij traje 6 semestara (3 godine). Diplomski studij traje 4 semestra (2 godine).

Akademski naziv koji se stječe završetkom studija i kompetencije
Završetkom preddiplomskog studija edukacijske rehabilitacije stječe se naziv prvostupnik/ica edukacijske rehabilitacije, stručnjak koji po završetku preddiplomskog studija edukacijske rehabilitacije sudjeluje u provedbi stručnih postupaka procjene, rehabilitacije, edukacije, terapije i potpore uz superviziju magistra edukacijske rehabilitacije.

Završetkom diplomskog studija edukacijske rehabilitacije (modul: inkluzivna edukacija i rehabilitacija) stječe se naziv magistar/ica edukacijske rehabilitacije, stručnjak koji po završetku diplomskog studija edukacijska rehabilitacija oblikuje i provodi stručne postupke procjene, rehabilitacije, edukacije, terapije i potpore te razvija preduvjete za uključivanje djece i mladih s teškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom u društvo.

MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA

Prvostupnik i magistar edukacijske rehabilitacije mogu raditi u: ‐ ustanovama u području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstvene skrbi ‐ službama i servisima u lokalnoj zajednici (mobilni timovi, službe podrške u zajednici, savjetovališta, privatna praksa, nevladine organizacije) ‐ državnim i neovisnim tijelima.

UVJETI UPISA NA STUDIJ
Uvjeti upisa na preddiplomski studij edukacijske rehabilitacije su: svjedodžba o završenoj četverogodišnjoj srednjoj školi iz koje se vrednuje opći uspjeh i uspjeh iz relevantnih nastavnih predmeta (hrvatski jezik, strani jezik, biologija, psihologija, sociologija i matematika) položen prijemni ispit na Studiju edukacijske rehabilitacije.
Pojedinosti o razredbenom postupku i upisima (vrijeme održavanja prijemnog ispita, upisne kvote po studijima, visina upisnine prema načinu studiranja i drugo) nakon što se objave u natječaju Sveučilišta u Mostaru, bit će dostupne i na oglasnoj ploči Studentske referade Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, te na našoj web stranici.

 

FPMOZ: Predstavljamo studij Fizike

FPMOZ: Predstavljamo studij Informatike

FPMOZ: Predstavljamo Studij glazbene umjetnosti

FPMOZ: Predstavljamo studij Kemije