Bešlić se u ime građana Mostara zahvalio Vladi Japana

Ljubo Bešlić, Hideo Yamazakia

Gradonačelnik je Bešlić uime građana Mostara i svoje osobno ime zahvalio narodu, Vladi Japana i veleposlaniku Yamazakiju na podršci koju je Japan od okončanja rata pa do danas pružao i još pruža Mostaru i Bosne i Hercegovine kroz različite projekte, od donacije autobusa, obnove kuća, vodoopskrbnog sustava sve do obnove Kantarevca.

Gradonačelnik Bešlić i veleposlanik Yamazaki prošli su mjesec potpisali Ugovor o dodijeli grant sredstava u iznosu od oko 443.000 KM za rekonstrukciju Sportskog centra Kantarevac.

Riječ je o sredstvima koje je Vlada Japana dodijelila za "Projekt obnove sportskog centra u Mostaru za pomirenje u zajednici kroz promociju sporta".

Sredstva će biti utrošena za izgradnju novog objekta površine 250 četvornih metara, novog nogometnog terena površine 1 780 četvornih metara s umjetnom podlogom, a dio sredstava bit će za ugradnju nove rasvjete nogometnog terena. Kroz dva mjeseca trebale bi se okončati sve natječajne procedure, a rekonstrukcija Kantarevca trebala bi trajati oko četiri mjeseca.

Istaknuto je kako je Japan posebno bio angažiran na pružanju podrške lokalnim zajednicama u BiH, te projekti koji imaju za cilj korištenje izravnih usluga većeg broja građana u lokalnim zajednicama, koji su vidljivi i dugoročni.