Započela je isplata novčanih potpora poljoprivrednim proizvođačima

Započela je isplata novčanih potpora poljoprivrednim proizvođačima

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva započelo je isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U skladu sa usvojenim Programom novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu isplaćena su sredstva u iznosu većem od milijun KM, a ovisno od dinamike dostavljanja zahtjeva od županijskih ministarstava nadležnih za oblast poljoprivrede očekuje se da sve isplate budu realizirane u svibnju.

Osigurana su operativna sredstva u proračunu za mjesec travanj i svibanj, te ovisno od dinamike dostavljanja obrađenih zahtjeva od županija, očekuje se da će sve pristigle obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima biti isplaćene do kraja mjeseca svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ističu da su tijekom prošlog tjedna pozvali županijska ministarstva nadležna za poljoprivredu da ubrzaju proces obrade zahtjeva poljoprivrednih proizvođača, kako bi se nakon dostavljenih obrađenih zahtjeva stvorili preduvjeti za isplate novčanih podrški, priopćeno je iz tog federalnog ministarstva.