VLADA ŽZH ODLUČILA Trgovinama zabranjen rad nedjeljom

Nedjeljom ne radimo
Ilustracija

Na zadnjoj sjednici vlade Županije Zapadnohercegovačke između ostalog na Dnevnom redu je bila i Odluka o radnom vremenu fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju djelatnost trgovine i trgovačkih usluga na području Županije Zapadnohercegovačke.

Kako je ranije najavio, ministar gospodarstva u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Dario Sesar, predložio je spomenutu Odluku. Ovom Odlukom, trgovine na području Županije Zapadnohercegovačke radnim danima mogu biti otvorene od 7 do 21 sat, dok rad trgovina nedjeljom, u dane blagdana i neradnim danima nije dozvoljen.

Blagdani i neradni dani su oni koji su utvrđeni Zakonom koji uređuje blagdane i neradne dane u Županiji Zapadnohercegovačkoj i oni koje Odlukom proglasi Vlada Županije Zapadnohercegovačke ili Gradsko odnosno Općinsko vijeće.

Izuzetak ove odredbe su pekarske radnje koje obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje kruha, peciva, svježe tjestenine i kolača, koje mogu raditi nedjeljom, te u vrijeme blagdana i neradnih dana u vremenu od 7 do 10 sati. Također, izuzetak su i pravne osobe koje se bave prometom nafte i naftnih derivata, a koje obavljaju prodaju istih, mogu raditi u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

Trgovine na području Županije Zapadnohercegovačke dužne su u roku 30 dana uskladiti svoje radno vrijeme od dana stupanja na snagu spomenute Odluke. Odluka će stupiti na snagu osam dana nakon objave u 'Narodnim novinama Županije Zapadnohercegovačke', navedeno je na stranici ministarstva gospodarstva ŽZH.