SUNITA HINDIĆ "Nisam imala namjeru ubiti Ninu Ivankovića, sve je splet nesretnih okolnosti"

Sunita Hindić, Nino Ivanković
Avaz

U Vrhovnom sud Federacije BiH danas je održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužiteljstva HNŽ na presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (23) osuđena na troipolgodišnju kaznu zatvora zbog ubojstva iz nehaja mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), 31. svibnja ove godine. 

Suprotni stavovi

Federalni tužitelj Dragan Stupar kazao je da je žalba podnesena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji. Jedino točno utvrđeno je, kazao je Stupar, je to da su Hindić i Ivanković bili sami i da je Ivanković ubijen. Tužitelj je zatražio da se presuda ukine i Vrhovni sud FBiH preuzme predmet i donese konačnu odluku, javlja Avaz.

Mostarska odvjetnica Nada Dalipagić koja zastupa Hindić, smatra da je u presudi pravilno utvrđeno činjenično stanje i da Vrhovni sud FBiH treba potvrditi prvostupanjsku presudu kojom je Hindić proglašena krivom za prouzrokovanje smrti iz nehaja. Dalipagić je između ostalog kazala da su na pištolju pronađeni i tragovi Nine Ivankovića.

Sudu se obratila i Sunita Hindić:

"Časni Sude ja ni u jednom trenutku nisam imala namjeru ubiti Ninu Ivankovića, ja sam s tim čovjekom bila u ljubavnoj vezi. Sve što se dogodilo je jedan nesretan splet okolnosti", kazala je između ostalog Hindić.