SADI ĐUGUMU 13 GODINA ZATVORA Mostarski kriminalni 'boss' osuđen za organizirani kriminal, iznudu, prostituciju...

Sad Đugum

Županijski sud u Mostaru proglasio je mostarskog kriminalnog 'bossa' Sadu Đuguma krivim za više kaznenih djela, te ga osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 13 godina.

Sado Đugum, rođeni Livnjak i ranije osuđivana osoba proglašen je krivim za kaznena djela, organizirani kriminal, oštećene tuđe stvari, izazivanje opće opasnosti, iznuda, neovlaštena proizvodnja, prodaja i promet opojnim drogama, posjedovanje droge, te navođenje na prostituciju.

U zatvorsku kaznu uračunava se i vrijeme provedeno u pritvoru koje je započelo 22. rujna 2022. godine.

Oduzeta mu je određena količina kokaina, a dužan je platiti i 3.160 KM sudskih troškova.

Sud je Đuguma oslobodio za kaznena djela organizirani kriminal po jednom dijelu optužnice, oslobođen je i za točku nedozvoljeno držanje oružja, kao i trgovinu ljudima.

Kao jedinu olakotnu okolnost Sud je utvrdio činjenicu da je Đugum obiteljski čovjek, otac četvero djece od kojih je jedno maloljetno, dok su otežavajuće okolonosti bile činjenice da je ranije u više navrata osuđivan, te da prethodne sankcije nisu pomogle, nego je pokazao upornost kod činjenja kaznenih djela, koja su s vremenom dobivala na intenzitetu.

Većinu kaznenih djela za koja je prvostupanjski presuđen činio je zbog stjecanja protupravne imovinske koristi, od čega je prema riječima Sudskog vijeća živio lagodno.

Sud je zaključio kako je ova presuda među ostalim izrečena i kao poruka mladima da se kriminal ne isplati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.