SUNITA HINDIĆ ''Strahujem za svoj život, osuđenice imaju podršku policajaca''

Sunita Hindic
Avaz

Sunita Hindić (25), koja je osuđena zbog ubojstva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55), ustvrdila je kako je u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Tuzla, u kojem izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu, izložena raznim vrstama psihičkog maltretiranja i zlostavljanja.

Stalni napadi

U opširnom pismu koje je uputila na adresu dopisništva Dnevnog avaza u Mostaru Hindić je navela kako je, bez ikakvog razloga, suspendirana s posla koji je obavljala u KPZ-u te da je „bukvalno zatvorena u četiri zida“.

Maltretiranju i zlostavljanju je, napisala je, izložena kako od pojedinih policijskih službenika, među kojima je bio i nedavno uhićeni, a potom suspendirani A. M., tako i od osuđenica.

''Osuđenice imaju podršku tih policijskih službenika da me što više ugnjetavaju psihički, a za suspenziju mi nitko nikada nije dao nikakvo obrazloženje'', navela je ona.

Ustvrdila je i da tri mjeseca trpi mnogo toga, ali i da se obraćala različitim institucijama, međutim, umjesto podrške, izložena je još većem maltretiranju, posebno od jedne policijske službenice.

''Ona je osobno sudjelovala u namještanju disciplinske mjere prema meni i osobno inzistirala na tome da se pišu izjave protiv mene... Blago je reći da strahujem za svoj život, jer u takvoj sam poziciji da, kada navečer legnem, plašim se hoću li se ujutro probuditi'', napisala nam je Hindić.

Posebno se, iznijela je, pribojava da će joj uslijed raznih „namještaljki“ izreći „kaznu samice“, a „da bi je straža mogla u samici adekvatno kazniti, možda i ubiti“.

Svima pisala

Kako piše Avaz, pisma sličnog sadržaja Hindić je upućivala i pravosudnim instancama, a s tim su upoznate i pojedine međunarodne organizacije.

I njen otac se u veljači ove godine požalio na tretman koji se nad njom provodi u KPZ-u Tuzla. Posebno je ukazao na ponašanje zaposlenice, na koju se i Hindić požalila.

Podsjetimo, Hindić je u siječnju prošle godine pravomoćno osuđena zbog ubojstva Ivankovića. Prethodno joj je u Županijskom sudu u Mostaru u dva navrata izrečena zatvorska kazna u trajanju od tri i pol godine za ubojstvo iz nehaja, ali je Vrhovni sud FBiH ukinuo te presude i osudio je na šest godina zatvora.

Bili u vezi

Hindić i Ivanković su bili kratko u ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019. godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara. Ubojstvu je prethodila svađa između njih dvoje, a Ivanković je usmrćen hicima iz pištolja CZ, 7,65 milimetara. Sunita se u međuvremenu udala pa, uz svoje prezime, nosi i muževo - Vugdalić.