POVEZANE AKCIJE Nakon uhićenja u Mostaru, uslijedila akcija policije i u Trebinju

FUP policajci
Hercegovina.info/Ilustracija

U policijskoj akciji 'Trag' u Trebinju je danas uhićeno šest osoba iz tog grada inicijala N.Š., M.S., D.B., M.N., S.V. i F.V. Pretresima je pronađena i oduzeta opojna droga kokain, marihuana, amfetamin, vaga i više mobilnih telefona, navodi Trebinjelive.

Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske (RS) zajedno sa Policijskom upravom Trebinje, a u suradnji sa pripadnicima SAJ-a, Uprave kriminalističke policije, Jedinice žandarmerije i Policijske uprave Foča, u ponedjeljak su realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Trag'. Akcija je započeta u rujnu 2019. godine i trajala je do kolovoza 2020. godine. Realizira se pod nadzorom Tužiteljstva BiH i u suradnji sa MUP-om Republike Hrvatske i Federalnom upravom policije.

Izvršeni su pretresi na 12 lokacija, privedene su osobe inicijala: N.Š., M.S., D.B., M.N., S.V. i F.V., sve osobe su iz Trebinja i osoba inicijala N.V. iz Foče, priopćeno je iz Policijske uprave (PU) Trebinje. Pretresima je pronađeno i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, vaga kao i određena količina opojne droge – kokain. Također, tijekom akcije već je oduzeta određena količina opojnih droga kokaina, marihuane i amfetamina.

Ova akcija je realizirana i u suradnji sa Federalnom upravom policije u Mostaru, gdje je uhićeno 10 osoba kojima je određen pritvor. Sa ovom akcijom u Mostaru je razbijena heroinska mreža. Iz Policijske uprave Trebinje za Hercegovina.info je potvrđeno kako su ove dvije akcije povezane.

Također, dio akcije je realiziran i u Republici Hrvatskoj, gdje je oduzeto oko 110 gr. opojne droge kokain i 1451,7 gr. opojne droge amfetamin, što u dubrovačko-neretvanskoj županiji, u uličnoj prodaji vrijedi oko 20.000 КM, a pronađeno je i oduzeto kod osobe inicijala V.A. iz Trebinja, potvrdili su u policiji.

Za navedena krivična djela Tužiteljstvu BiH u Sarajevu bit će podnesen izvještaj protiv 12 osoba iz oblasti organiziranog kriminaliteta u vezi zloupotrebe opojnih droga. Policijski službenici nastavljaju dalji rad pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, navodi se u informaciji iz MUP-a RS.