KRAJEM MJESECA Suniti Hindić izriče se definitivna presuda

Sunita Hindić
Avaz

Vrhovni sud Federacije BiH će, ponovo, odlučivati o presudi koju je Suniti Hindić (23) osuđenoj na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), 31.svibnja ove godine, izrekao Županijski sud u Mostaru, javlja Avaz.

Kako je potvrđeno, sjednica Vrhovnog suda F BiH, a povodom žalbe Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije koja je izrečena na ovu presudu, i to nakon ponovljenog postupka u Županijskom sudu Mostar, zakazana je za srijedu, 27. listopada.

Vrhovni sud F BiH može potvrditi presudu Županijskog suda Mostar, preinačiti je ili, pak, ukinuti i donijeti svoju presudu.

Inače, Županijsko tužiteljstvo u Mostaru je žalbu uložilo zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji, a braniteljica Hindić, odvjetnica Nada Dalipagić je, dostavila odgovor na žalbu.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6. listopada 2019. godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019.godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65.

Nakon ponovljenog postupka proglašena je krivom za prouzrokovanje smrti iz nehaja.