AKCIJA STEP Trojica puštena na slobodu, sedmorici produžen pritvor

Akcija FUP-a u Mostaru
hercegovina.info

Županijski sud sud u Mostaru donio je rješenje kojim se, kako je potvrđeno za Avaz , zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo "Organizirani kriminal" u vezi s "Neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga" produžava pritvor u trajanju od dva mjeseca za sedmoricu uhićenih u akciji „Step“.

Akciju su 29. srpnja, pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Pritvor je produžen Admiru Demiroviću (39), Aldinu Demiroviću (38), Denisu Grahi (48), Goranu Oručeviću (35), Goranu Marijanoviću (40), Jasminu Kresi (45) i Danijelu Prci (42).

Istovremeno, odbijen je prijedlog Županijskog tužiteljstva za određivanje pritvora Selimu Demiroviću (26), Mirzi Šteti (30) i Danijelu Peharu (38) te su ovi osumnjičeni pušteni na slobodu.

Iz FUP-a su, podsjetimo, nakon akcije priopćili da je „navedena organizirana kriminalna grupa u posljednjih dvije godine kontinuirano vršila nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih osoba s drugih područja te ju ilegalno dovozili u Mostar radi daljnje preprodaje“.

Drogu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima s područja Hercegovačko-neretvanske županije i šire", priopćeno je iz FUP-a.

Nakon akcije provedene u Mostaru, policija je u nastavku aktivnosti privela šest osoba na području Trebinja. Tom prilikom za Hercegovina.info je iz Policijske uprave Trebinje potvrđeno da postoji povezanost uhićenih grupa u tom gradu i Mostaru.