FOTO/VIDEO  AKCIJA "STEP" Pronađena droga, ali i vage, oružje, streljiva te veći iznos novca

Akcija STEP, fup, droga, pretresi
FUP

Kako smo već i pisali od ranog jutra Federalna policija u Mostaru izvršila je akciju naziva "STEP" u cilju suzbijanja ograniziranog kriminala.

Pretresi su se vršili na jedanaest lokacija, a uhićeno je deset osoba.

Prilikom pretresa do sada je pronađena veća količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'heroin' i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'kokain', vage za precizno vaganje, određena količina oružja i streljiva, sredstva za pakiranje i vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Sadržaj se učitava...

U sklopu ove šestomjesečne istrage policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su dana 19.06.2020. godine uhitili su osobe K.T. i B.S., 16.06.2020. osobe K.J. i G.O. te 16.07.2020. godine osobe D.G. i I.V.

Kod svih osoba je prilikom pretresa pronađena i oduzeta određena količina narkotičkih sredstava 'heroin', 'cannabis Sativa L', 'heptanon', 'metadon', digitalne vage, veći iznos novca u različitim apoenima i valutama, oružje i streljivo, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade i zakonskom roku biti predane na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Značajnu podršku prilikom realizacije ove operativne akcije dali su pripadnici Interventne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.