ZBOG ODBJEGLOG KINEZA Direktor KPZ Trebinje dao ostavku

Zoran Miladinović

Direktor Kazneno popravnog zavoda u Trebinju Zoran Miladinović podnio je danas ostavku na funkciju koju obavlja, a zbog pritisaka javnosti u vezi slučaja bijega kineskog državljanina, koji je ranije pod nerazjašnjenim okolnostima pobjegao iz KPZ Trebinje.

"Oko 10:30, 19.11. državljanin Kine, koji je bio u pritvornoj jedinici po nalogu Suda Bosne i Hercegovine, izvršio je bijeg iz KPZ Trebinje. Poznavajući zakon, ministar pravde je izdao naredbu odjelu za nadzor da provede inspekcijski nadzor. Nadzor je izvršen 20. i 21. studenog. Nakon inspekcijskog nadzora, dobio sam izvještaj i mjere koje treba poduzeti. Izvršio sam mjere u navedenom roku i danas, kao častan i odgovoran čovjek, podnosim ostavku na mjesto direktora KPZ u Trebinju. Moram napomenuti da za vrijeme mog mandata rad u ustanovi odvijao se po zakonu i drugim važećim propisima. Što se tiče bijega, osobno se ne smatram odgovornim jer su poduzete sve mjere da do ovoga ne dođe, ali je zakazao ljudski faktor i protiv odgovornih ljudi pokrenuti su disciplinski postupci", rekao je Miladinović.

Novinarima nije bilo dozvoljeno postavljanje pitanja, jer kako je naveo Miladinović, nadležno ministarstvo ne dozvoljava.

Podsjećamo, državljanin Kine Q.T. pobjegao je iz zatvora Kazneno popravnog zavoda u Trebinju, 19. studenog ove godine, kada je tijekom šetnje zatvorskim krugom, uspio preskočiti zid i ogradu.