PU TREBINJE I DALJE TRAGA ZA KINEZOM Prilikom bijega skočio sa visine od 12 metara, nikakvi pomagači nisu uhićeni

KPZ Trebinje, Zoran Laketa PU Trebinje

Potraga za kineskim državljaninom koji je jučer pobjegao iz Okružnog zatvora u Trebinju nastavljena je, potvrđeno je iz PU Trebinje za Hercegovina.info. Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje demantirao je navode koje su objavili pojedini mediji, a tiču se uhićenja pomagača.

‘’Policijska uprava Trebinje poduzima sve aktivnosti koje su potrebne u cilju lociranja navedenog kineskog državljanina koji je tijekom jučerašnjeg dana pobjegao iz prostorija Okružnog zatvora u Trebinju. PU Trebinje ne želi još izlaziti sa informacijama koje bi ukazivale na mogućnost pronalaska osobe odnosno lokacije na kojoj se nalazi, ali uistinu radimo na tome i još je rano da iznesem takve podatke osim što ću reći da navedenu osobu nismo uhitili do ovog trenutka. Nemam te informacije da je bjegunac prešao državnu granicu, rano je da bi mogli o tome govoriti‘’, izjavio je Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

KPZ Trebinje, Zoran Laketa PU Trebinje

Na pitanje da li je točna informacija koju su prenijeli pojedini mediji, a u kojoj je objavljeno da su uhićeni pomagači, Laketa kaže da to nije točno već da su pojedini državljani Srbije koji potiču iz NR Kine saslušani.

‘’Uhićen nije nitko, određene osobe su pozvane u prostorije PU Trebinje u skladu sa Zakonom o policiji i unutarnjim poslovima, a u pitanju su osobe za koja su policijski službenici prikupili podatke da su mogli i bili u kontaktu sa odbjeglim Kinezom. Radi se o osobama koje su državljani Srbije, a potječu iz Narodne republike Kine’’.

Podsjećamo, kineski državljanin inicijala Q.T. pobjegao je jučer oko podne iz Okružnog zatvora Trebinje. Zoran Miladinović, direktor KPZ Trebinje jučer nije bio raspoložen za davanje izjava, a ono što smo saznali iz šture izjave odnosilo se na način na koji je Q.T. pobjegao, točnije da je pri bijegu skočio sa zida visine 12 metara.

Ministar pravde RS naložio je izvanredni inspekcijski nadzor u trebinjskom zatvoru.

“Poručujemo da će, ukoliko se utvrde propusti u vođenju i organizaciji rada u Kazneno-popravnom zavodu Trebinje, posljedice snositi svi odgovorni, u skladu sa zakonima koji uređuju oblast izvršenja kaznenih i prekršajnih sankcija”, naveli su u ovom Ministarstvu.