ZAKAZAN PRETRES Sunita Hindić ponovno pred Vrhovnim sudom FBiH

Sunita Hindić
Avaz

Na Vrhovnom sudu Federacije BiH je za 29. prosinca zakazan pretres u predmetu protiv Sunite Hindić (23), optužene za ubojstvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja.

Ovu informaciju potvrdila je za Avaz Nada Dalipagić, njena braniteljica po službenoj dužnosti.

Ovaj pretres je zakazan, nakon što je, Vrhovni sud FBiH, razmotrivši žalbu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru, izrečenu u ponovljenom sudskom postupku, a kojom je Hindić, poznata kao fatalna Sunita, bila osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od tri i po godine.

Iz Tužiteljstva HNŽ su, uložili žalbu na presudu koju je Županijski sud u Mostaru izrekao 31. svibnja u ponovljenom postupku i to zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji.

Naime, iz Tužiteljstva HNŽ su naveli kako postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o ubistvu sa umišljajem.

S druge strane, Dalipagić je iznosila je da se radilo o ubojstvu iz nehaja, kako je to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru.

Hindić je iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6. listopada 2019. godine napustila 19. srpnja ove godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019.godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65.