USPJEH MLADIH LJUDI Tvrtka iz Novog Travnika proizvodi dijelove za bolide Formule 1

Trendy Novi Travnik Formula 1

Tvrtka Trendy iz Novog Travnika je širom starog kontinenta poznata zbog izrade pojedinačnih serijskih metalnih dijelova.

Ova tvrtka, kojom rukovode mladi ljudi, zapošljava više od 50 radnika i svoje proizvode izvoze u različite dijelove Europe. Komponente koji nastaju u Novom Travniku koriste i proizvođači bolida za F1.

Inače, tvrtka je izrasla iz malog obiteljskog biznisa osnovanog davne 1982. godine, koji se bavio uslugama strojarske obrade metala. Tek 2004. godine tvrtka izrasta u metaloprerađivačko poduzeće .

Dugogodišnjim djelovanjem, ugledom i tradicijom nudi potpunu uslugu strojneobrade metala. Osluškujući potrebe tržišta i ulaganjem u vlastiti pogon, Trendy d.o.o. danas posjeduje vlastitu proizvodnu dvoranu s raznovrsnim strojarskim parkom za obradu metala, koju čini preko 10 CNC strojeva za sve vrste obrade metala, piše BiznisInfo.ba.

Nalaze se u krugu nekadašnje tvornice “Bratstvo”, na adresi Mehmeda Spahe 1. Tvrta Trendy d.o.o. je 100 posto izvozno orijentirana kompanija, koja svoje proizvode plasira na tržišta EU, pri čemu dominira izvoz u Njemačku.

Ovu tvrtku nedavno je posjetio načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo. Prilikom posjete između ostalog načelnika su upoznali s njihovom vizijom zdravog poslovnog okruženja, ali i planovima za širenje i povećanje poslovanja.

"Ono što Općina može uraditi jest stvoriti i poboljšati trenutne uvjete u vidu jačanja infrastrukture, jačanje krucijalnih elemenata za odvijanje života. Radnik ne može biti sretan na radnom mjestu, ako nije sretan u okolini u kojoj živi, što danas imamo na sceni širom BiH, a mi se to trudimo mijenjati", istaknuo je načelnik Dujo tijekom posjete.

Dodao je da mu je drago vidjeti da poduzetnici to prepoznaju, “jer ipak je to sinergija i jedni smo drugima itekako značajni”.