U Mostaru održan predzadnji trening trenera izbornih povjerenstava

U Mostaru održan predzadnji trening trenera izbornih povjerenstava
SIP

U okviru zajedničkog projekta Vijeća Europe i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH pod nazivom 'Trening trenera izbornih povjerenstava' u Mostaru je danas, 13.2. završena dvodnevna obuka za 49 članova iz 29 općinskih/gradskih izbornih povjerenstava. 

Prethodno su obuke održane u Sarajevu, Tesliću, Banja Luci i Tuzli, a slijedi još obuka u Zenici. Cilj obuke je uvećanje fonda visokostručnih kadrova odnosno trenera izborne administracije u BiH i to prije svega biračkih odbora.

Osim članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dr. Ahmeta Šantića i Vlade Rogića kao predavača, na obuci su aktivno sudjelovali međunarodni ekspert za izbore Merce Castells i glavni tužitelj Brčko Distrikta BiH Zekerija Mujkanović. Castells je govorila o međunarodnim i regionalnim izbornim standardima, dok je  na temu 'Prekršajne i kaznene odgovornosti' članova biračkih odbora u izbornom procesu govorio Mujkanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionike treninga je pozdravio, sa željom za uspješan rad predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Željko Bakalar, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a.