U Mostaru održan predzadnji trening trenera izbornih povjerenstava

Obuka birackih odbora
SIP

U okviru zajedničkog projekta Vijeća Europe i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH pod nazivom 'Trening trenera izbornih povjerenstava' u Mostaru je danas, 13.2. završena dvodnevna obuka za 49 članova iz 29 općinskih/gradskih izbornih povjerenstava. 

Prethodno su obuke održane u Sarajevu, Tesliću, Banja Luci i Tuzli, a slijedi još obuka u Zenici. Cilj obuke je uvećanje fonda visokostručnih kadrova odnosno trenera izborne administracije u BiH i to prije svega biračkih odbora.

Osim članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dr. Ahmeta Šantića i Vlade Rogića kao predavača, na obuci su aktivno sudjelovali međunarodni ekspert za izbore Merce Castells i glavni tužitelj Brčko Distrikta BiH Zekerija Mujkanović. Castells je govorila o međunarodnim i regionalnim izbornim standardima, dok je  na temu 'Prekršajne i kaznene odgovornosti' članova biračkih odbora u izbornom procesu govorio Mujkanović.

Sudionike treninga je pozdravio, sa željom za uspješan rad predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Željko Bakalar, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a.