TRENUTAK PRIJE PREMLAĆIVANJA Pogledajte snimku s hotela kada sin Rade Bošnjaka dolazi po Damira Martinca

Damir Martinac Darko Bošnjak

Sedam je mjeseci kako je u Mostaru od strane sina Rade Bošnjaka i ekipe pretučen bivši radnik ZZO-a HNŽ Damir Martinac. Što se u predmetu radi i dokle je stigla istraga javnost malo zna. Sam Martinac, oštećeni u ovoj priči kaže da ga u međuvremenu nitko od nadležnih u njegovu predmetu nije kontaktirao.

Hercegovina.info u posjedu je snimke s hotela na Bišću polju, na kojem se jasno vidi kako Darko Bošnjak, koji je u više navrata zvao Martinca da se nađu, dolazi pred hotel, te odvozi Martinca na lokaciju gdje je pretučen. Prilikom okretanja jasno su vidljive i registarske pločice, te da se nedvosmisleno radi o sinu Rade Bošnjaka. Radi se o snimci koju je izuzela mostarska policija, a koja je u posjedu Tužiteljstva HNŽ.

Martinac je pretučen 10. veljače u Mostaru, a o samom događaju je izjavio da ga je sin Rade Bošnjaka Darko u više navrata zvao da razgovaraju i nagovarao da se nađu. Na koncu je pristao, i kako se vidi na snimci sjeo u njegov automobil.

"Okrenuo se polukružno, 200 metara dalje, u mraku gdje su oni borovi skrenuo je lijevo, ugasio auto, otvorio vrata i rekao 'hajde sada izađi iz auta'. Pitam je li ovo navlakuša, odgovara mi da izlazim iz auta. Prilazi trojac s kapuljačama, jednoga poznajem iz grada, ali ne mogu se sad sjetiti imena. Odbijam izaći iz auta, uzimam telefon da zovnem policiju, biram 122, oduzimaju mi telefon i bacaju u travu. Tu su me izvukli iz auta. Pitaju radiš li u Vinka? Odogovaram da jesam. Udaraju me sva četvorica šakama i nogama. Dvojica su me držala za ruke dok sam ležao na podu. Darko je klekao na mene, pita opet 'radim li u Vinka', odgovaram da jesam, tu me udara još 4-5 puta šakom u glavu, ostali me udaraju nogama. Govorim im da su pi…, jer su četvorica došla da me tuku. Zadnje mi govori (opa. Darko) 'da poručim Vinku da će mu pobiti sve živo i mrtvo u Zagrebu'. U tom trenutku odlaze, ja se vraćam u restoran, krvavog oka, krv mi teče iz nosa, sestra i zet me vode na hitnu, Centar urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, MUP", priča dalje Martinac.  

Policija je ozljede Damira Martinca okarakterizirala kao lakše, a događaj je sa zakašnjenjem dodan u bilten. Ovim se predmetom bavi Tužiteljstvo HNŽ-a, no javnost nije upoznata što se s istim događa.

Pretučeni Martinac živi i radi u Zagrebu, djelatnik je tvrtke Cuspis, koju je Rade Bošnjak tvrtkama s „Petog kata“ htio izbaciti iz igre.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.