TROJAC JE JOŠ UVIJEK NN Zbog batinjanja u Mostaru ispitan i djelatnik ZZO-a

ZZO HNŽ

Dva mjeseca nakon što je u Mostaru pretučen Damir Martinac, radnik zagrebačkog 'Cuspis-a', javnost još uvijek ne zna tko je trojka koju je predvodio sin Rade Bošnjaka, a koja ga je pretukla. 

"Vezano za Vaš upit pod točkom 4. obavještavamo Vas da je Tužiteljstvo Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) zaprimilo izvješće o počinjenom kaznenom djelu, sa prilozima, protiv D.B. iz Mostara i tri za sada nepoznate (NN) osobe zbog kaznenog djela 'laka tjelesna ozljeda' KZ FBiH počinjenog na štetu oštećenog D.M., iz Mostara. Temeljem navedenog izvješća Tužiteljstvo je donijelo nalog o provođenju istrage i u tijeku je poduzimanje određenih istražnih radnji u ovom predmetu. Dakle, predmet je u radu", potvrdili su za Hercegovina.info iz Tužiteljstva HNŽ. 

Prema našim saznanjima istragu u ovom predmetu je preuzela Federalna uprava policije (FUP), koji je ispitao i jednog djelatnika Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ.

Iz ZZO-a o svemu i dalje šute, a dok batinjanje ispituje FUP, aferom 'Peti kat' se bavi SIPA.

ZZO HNŽ je formalno pravno obezglavljen, a Ana Vidačak, 'ravnateljica' isteklog mandata na radiopostajama čestita blagdane, premda je imenovana najduže na tri mjeseca, što znači da joj je mandat istekao prije mjesec dana.

Savjetniku Radi Bošnjaku također je istekao ugovor u ZZO-u te je od prvi travnja odjavljen, nezaposlen.