TRAŽI JE I POLICIJA U BIH Nijemci nude bogatu nagradu za informacije o Mirnesi iz Busovače, jednu tvrtku opelješila je za milijun eura

Mirnesa

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine u dva navrata tražila je informacije od policijskih agencija u BiH o Mirnesi Bešlić, što znači da je Interpol potražuje, neslužbeno saznaje N1.

S obzirom na to da je riječ o državljanki Njemačke, nad njom bi bile obvezne provjere i na ulazu i na izlazu iz BiH, a svi policijski službenici na graničnim prijelazima imaju direktan pristup Interpolovim bazama.

Glasnogovornica njemačke policije Ilona Bon otkrila je neke nove detalje o samoj istrazi te objasnila kako je policija za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana zaprimila više od 150 prijava koje upućuju na to da je Mirnesa najvjerojatnije pobjegla u Bosnu i Hercegovinu.

No, prema neslužbenim informacijama, nije evidentiran njezin ulazak niti izlazak iz BiH u razdoblju od krađe.

Njemačka policija napominje kako i dalje vrijedi raspisana nagrada za informaciju koja bi mogla dovesti do njezina uhićenja. "Nagrada iznosi 37.500 eura i još je na snazi. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenici da se jave kriminalističkoj policiji", priopćili su iz stuttgartske policije.

Bivši kolega iz tvrtke Ivan Angelov za njemački RTL izjavio je kako je prvo bio šokiran, no istovremeno podsjetio da je Mirnesa često govorila „da više ne želi raditi nego da se želi provoditi“.

Mnogi smatraju da je imala pomoć u svemu tome.

I Angelov je kazao da je bila u stanju uraditi sve za svog muškarca te da vjerojatno pljačku nije sama organizirala.

Čovjek koji je jako dobro poznavao Mirnesu S. je i Ismail Gürsoy koji je tetovirao u tattoo studiju „Art 4 Soul Ink“ u Stuttgartu.

“Ako je itko spreman to učiniti, onda je to Mickey. Jer je luda”, rekao je.

Podsjećamo, usred bijela dana, Mirnesa S. ukrala je milijun eura iz tvrtke u Stuttgartu. Policija je traži već mjesecima, a neposredno prije Božića je čak i javno tražena – ali do danas 42-godišnjakinji nema ni traga.