SIP OBJAVIO KONAČNE REZULTATE Pogledajte kako izgledaju općinska vijeća u HNŽ-u

Lokalni izbori
hercegovina.info

Središnje izborno povjerenstvo objavilo je konačne rezultate lokalnih izbora, koji su i nakon glasova pristiglih poštom, manje-više isti onima koje smo objavili u izbornoj noći.

Novi-stari načelnik Čitluka je Marin Radišić, a njegova stranka – HDZ BiH u OV ima 18 mandata, Devedesetka 3, Hrvatski savez HKDU – Hrast 2, a u Vijeće ulaze i neovisni kandidati Jure Džida i Drago Vasilj.

Lokalni izbori

U Neumu je novi načelnik Dragan Jurković, od 17 mandata u OV njegova stranka - HDZ BiH ima 10, HKDU 3, HDZ 1990 -3, HRS 1.

Lokalni izbori

U Prozoru od 21 mandata HDZ 1990. ima 10, HDZ BiH 6, SDA 3 I Lista za Prozor 2. U četvrti mandat ulazi Devedesetkin Jozo Ivančević.

Lokalni izbori

U Stocu, s obzirom na pokušaj dobivanja većine u OV ima više neovisnih kandidata nego u svim ostalim općinama zajedno. HDZ BiH ima 3 vijećnika, Dvedesetka jednog, HSS jednog, HSP jednog, HKDU jednog, SNSD jednog, a u Vijeće ulaze i novisni kandidati Marko Aleksić, Vidoje Maslać, Timur Haračić. Frenjo Adnan, Ina Eminović, Alis Boloban, te Lista za Prenj i Rotimlju 1. To praktično znači da Hrvati u OV imaju 11 mandata, Srbi 1, a Bošnjaci 5. Novi – stari načelnik je Stjepan Bošković (HDZ BiH).

Lokalni izbori

U Općini Ravno novi stari načelnik je Andrija Šimunović, koji nije imao protukandidata. U Vijeću od 15 mandata HDZ BiH ima 11. SNSD 3, a HDZ 1990. 1.

Lokalni izbori

U Čapljini također ostaje stari gradonačelnik, a njegova stranaka HDZ BiH od 25 ima 15 mandata u Vijeću.  Čapljina u srcu ima 3 mandata, Za Čapljinu jednaku za sve 3, SDA 2, SDP 1 i DF 1.

Lokalni izbori

U Konjicu SDA ima 16 vijećnika, no u Jablanici nije prošla tako sjajno. Kada je u pitanju HNŽ ostao je još Mostar, gdje su izbori zakazani 20 prosinca, do čega je ostalo svega 13 dana.

Jablanica:

Lokalni izbori