Sinu Rade Bošnjaka šest mjeseci uvjetno zbog premlaćivanja Damira Martinca

Darko Bošnjak

Općinski sud u Mostaru, sutkinja Amra Brkić proglasila je krivim Darku Bošnjaka, sina jednog od utemeljitelja HDZ-a i dugogodišnjeg ravnatelja ZZO-a a Rade Bošnjaka, a zbog nanošenja lakih tjelesnih ozljeda Damiru Martincu. 

Batinjanje kod Hercegovina prometa

Bošnjak je proglašen krivim što je 10. veljače oko 21.05 sati, a o čemu smo i pisali, na lokalitetu Bišće Polje u Mostaru s vozilom marke Audi Q5 ispred hotela „Carpe-Diem“ pokupio Damira Martinca, kojeg je prethodno zvao da se nađu. Potom je odvezao vozilo preko puta restorana „Hercegovina promet“ na lokalitetu Bišće polje gdje je zaustavio vozilo, da bi zatim Damiru rekao da izađe iz vozila, što je oštećeni Damir Martinac odbio jer je vidio tri nepoznate muške osobe kako prilaze vozilu, pa su ga navedena trojica prisilno izvukla iz vozila. 

Nakon toga su ga Darko Bošnjak i tri njemu poznate osobe, svjesni da će mu nanijeti lake tjelesne ozlijede i htijući isto, udarali ga po cijelom tijelu, kojom prilikom ga je Darko Bošnjak udarao po glavi zatvorenom šakom za vrijeme dok je ležao na zemlji, uslijed čega je Damir Martinac zadobio lake tjelesne povrede u vidu nagnječenja jabučice oka, krvni podlijev očnog kapka lijeko, subkonjuktivalno krvarenje u lijevom oku, nagnječenje prsišta…, odnosno kao suizvršitelj drugog ozlijedio, čime je počinio kazneno djelo laka tjelesna ozljeda. 

Presuda Darko Bošnjak Martinac Rade Bošnjak, Cuspis

Sud je Bošnjaku izrekao uvjetnu osudu u trajanju od šest mjeseci, a koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Damir Martinac je upućen na parnicu.

Sporazumno priznao krivnju

Presuda je rezultat sporazuma o priznanju krivnje, koji je Županijsko tužiteljstvo HNŽ dostavilo sudu 10. siječnja ove godine, a zaključenom između Županijskog tužiteljstva Mostar, optuženog Darke Bošnjaka i branitelja Nenada Rebca, odvjetnika iz Mostara. 

Na ročištu održanom 8. veljače ove godine, radi razmatranja sporazuma o priznanju krivnje zaključenog između optuženog, branitelja optuženog i tužitelja, sud je utvrdio da je nagodba nastupila dobrovoljno, te da optuženi razumije da nakon iste nema pravo na žalbu. 

Drugi sudionici tučnjave nikada nisu nađeni, niti odgovarali za premlaćivanje. Inače, premlaćivanje je uslijedilo nakon niza naših članaka o aferi Peti kat, u kojoj je glavni akter Rade Bošnjak. Njegov sin Darko vjerovao je da Martinac, nekoć zaposlenik ZZO-a, a danas CUSPIS-a iznosi informacije iz Zavoda. Peti kat je predmet u Tužiteljstvu HNŽ-a.