FOTO  Promark je Gradu dužan blizu 40 tisuća maraka, no umjesto tužbe dobiva poslove

hercegovina.info
hercegovina.info

Više od godinu dana prošlo je od zatrpavanja rupe u Ulici kneza Domagoja u Mostaru, što je o svom trošku uradio Grad Mostar, te isporučio račun tvrtki Promark koja ju je iskopala. Međutim, do dana današnjeg Promark nije platio trošak zatrpavanje rupe koje je koštalo 36.600 maraka, budući da su utrošena čak 183 kamiona zemlje.

Gradsko Pravobraniteljstvo kaže da nemaju kompletiranu dokumentaciju da bi išli u prinudni postupak.

“Dana 13. lipnja 2022. godine, ovo Pravobraniteljstvo je, od  Službe za inspekcijske poslove, zaprimilo predmet za naplatu troškova prinudnog izvršenja, u predmetu koji se vodi pod brojem UPI-08/3-25-9361/18, u pravnoj stvari potraživanja duga radi naplate troškova sanacije bespravno izvedenih radova, od strane poduzeća Promark i dr. Kako dostavljena dokumentacija nije dostatna za pokretanje ovršnog postupka to je dana 14. 6. 2022 godine, od strane Službe za inspekcijske poslove, zatražena dodatna dokumentacija, koju do danas nismo zaprimili. Postupak je u tijeku”, kazali su iz Pravobraniteljstva.

Ptethodno su urbanizam i inespekcija prebacivali lopticu po ovom predmetu.

Nakon što je J. P. Komunalno rupu zatrpalo, ispostavljen je račun Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara jer su nadležni u postupanju, odnosno trebali su donijeti zaključak o troškovima izvršenja. Oni su račun vratili uz obrazloženje da nije izdana narudžbenica, odnosno da nemaju ugovor o realizaciji aktivnosti provođenja prinudnih administrativnih inspekcijskih izvršenja.

Opunomoćenici Promarka tako su tek u siječnju ove godine dobili zahtjev da plate zatrpavanje rupe, no niti su platili, niti se očitovali, potvrdila je u ranijem odgovoru našem portalu inspekcija.

Zanimljivo, unatoč činjenici da se oglušuje na zahtjeve Grada da plati rupu koju je iskopao Vidačak dobiva sitne poslove od Grada. 18. veljače angažirani su za zaštitnu jasličku ogradu u vrtiću “Sunce” u vrijednosti 1.277 maraka, potom 14. ožujka za popravak centralnog grijanja u vrtiću Radobolja u vrijednosti 5.364 marke i tako dalje. 28. siječnja dobili su i ugovor o rekonstrukciji krova Zračne luke, težak gotovo 40 tisuća maraka, što se moglo prebiti na ime zatrpavanja rupe.  Na naš opetovani upit zašto se dodjeljuju poslovi direktnim sporazumom poduzeću koje je dužnik Gradu odgovor nismo dobili.

Ranije su pak tvrdili da će Grad tužiti Promark ukoliko ne plati zatrpavanje kratera u središtu grada.