PRETUKAO RADNICU Tužiteljstvo HNŽ ulaže žalbu na presudu Amiru Džafiću

Hotel Jablanica
Hercegovina.info

U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvansku županiju, Područnom uredu Konjic, napokon su zaprimili pismeni otpravak presude iz Općinskog suda u Konjicu koja je 28. prosinca izrečena Amiru Džafiću (44), donedavnom vlasniku hotela „Jablanica“, javlja Avaz.

Džafić je, podsjetimo, zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda ozljeda iz čl. 172. st. 1. KZ F BiH, na štetu Enise Klepo (28), osuđen, nepravomoćno, na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci.

Pismeni otpravak

Glasnogovornik Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič potvrdila je informaciju o zaprimanju pismenog otpravka presude.

Kako je kazala Rajič, postupajuća tužiteljica Mediha Balić će u zakonskom roku uložiti žalbu i to zbog odluke o kazneno-pravnoj sankciji, odnosno, kazni.

Podsjetimo, Džafić je optužen nakon što je 1. kolovoza ove godine brutalno pretukao Enisu Klepo, svoju tadašnju uposlenicu, koja je u hotelu „Jablanica“ radila kao recepcionerka.

Klepo je prije toga, kako je o tome i detaljno svjedočila na glavnom pretresu, imala prepirku s Ines Džafić, direktoricom hotela, inače, suprugom osuđenog, kojoj je usmeno dala otkaz nezadovoljna uvjetima na svom radnom mjestu, a tražila je isplatu plaće od 700 KM. Inače, na tom poslu je radila u okviru projekta kojim je Općina Jablanica sufinancirala zapošljavanje mladih.

Nakon te prepirke, direktorica je „pozvala muža da riješi problem“.

Čim je, po njenom pozivu, stigao u hotel, prema njoj je, kako je ispričala Klepo, „krenuo ubraznim korakom“. Navela je da je bio „ljut i razjaren“ te da ju je „izvadio“ iz stolice zadavši joj udarac u predjelu glave.. Potom ju je odvukao u prostor od hodnika prema bazenu gdje joj je iza zatvorenih vrata zadao više udaraca i upućivao joj pogrdne riječi. Dio brutalnog premlaćivanja zabilježen je kamerama u hotelu, a snimci su prikazani u sudnici .Klepo je nakon toga hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatirani prijelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

Uzete u obzir olakšavajuće okolnosti

Prilikom odmjeravanja visine kaznenoporavne sankcije uzete su u obzir određene olakšavajuće okolnosti u odnosu na okrivljenog, odnosno, da je obiteljski, ranije neosuđivan, kao i da je priznao krivnju i izrazio kajanje i žaljenje.

Kao otežavajuće okolnosti navedeno je to da je, praktično, bez ikakvog razloga pretukao svoju uposlenicu.

Podsjetimo, ovaj događaj je duboko uznemirio javnost, a u Jablanici kao i u drugim gradovima su organizirani prosvjedi podrške Enisi Klepo.

Hotel „Jablanica“ od tada ne radi. Nedavno je hotel dobio novog vlasnika, jablaničkog poduzetnika Amila Babića, koji ne želi zadržati ni ime koje je hotel još od prije rata nosio. Sada će to biti hotel „Park“, a trenutno se izvode radovi na unutarnjem uređenju i proširenju kapaciteta. Kako je rekao Babić, plan je da hotel ponovo otvori vrata do 8. ožujka.