POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DRAGANA NEŠKOVIĆA Vlasnik pumpe zlostavljao radnika, nadzorne kamere sve snimile

Dragan Nešković

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv bijeljinskog biznismena Dragana Neškovića zbog zlostavljanja radnika Nebojše Čvrgića, što je snimljeno nadzornim kamerama pumpe čiji je Nešković vlasnik. Nešković je snimljen u raspravi sa radnikom, koji u tom trenutku nije bio zakonski prijavljen, a kulminacija je došla kada ga je gađao čašom, natjerao da skine radnu odjeću i otjerao s posla.

Nešković se pokušao izvući

Nakon objave snimka, Nešković je tvrdio da on nije osoba na snimku, međutim, tužiteljstvo je pet dana poslije događaja formiralo predmet. Oštećeni radnik je potražio pravnu pomoć, a u tome mu je pomogao Dražan Pejaković, kojem su zaposlenici pumpe poslali snimke nasilja nad Čvrgićem, a kojeg je on objavio na stranici Crna lista poslodavaca Republike Srpske. Ta objava je bila pokretač javnosti, a samim tim i tužiteljstva da radi na ovom predmetu.

Osjećaj straha, nemoći i poniženja

Pejaković je izrazio očekivanje da će Nešković odgovarati za napad na radnika, pogotovo ako se uzme u obzir da je sve vizualno dokumentirano. U optužnici je opisano što se dogodilo i navodi se da je Nešković, između ostalog, bacio čašu u pravcu Čvrgića, vukao ga za majicu i natjerao ga da je skine, što je kod Čvrgića proizvelo osjećaj straha, nemoći, poniženja i narušavanja duševnog zdravlja.

Neškovićeve pumpe su nakon ovog incidenta već kažnjene od strane Inspekcije rada, koja je kontrolirala poduzeće nakon informacije da je Čvrgić bio ilegalno zaposlen. Vlasnici tvrde da je bio na probnom radu, međutim, inspekcija je utvrdila nepravilnosti i izrekla kaznu u iznosu od 7.000 KM za pravno lice i 700 KM odgovornoj osobi.