POPUT ŽZH Osnovna škola u Čitluku idući tjedan na online nastavi

 OŠ fra Didaka Buntića Čitluk
OŠ fra Didaka Buntića Čitluk

Temeljem nepovoljne epidemiološke situacije u školi, a u skladu s odredbama Kriznog plana škole o pripravnosti i odgovora na pojavu koronavirusa na današnjoj sjednici OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku donesena je Odluka o prelasku s redovnog na online model nastave.

Online model primjenjivat će se od ponedjeljka 29. ožujka 2021. godine do srijede 31. ožujka 2021. godine. 

Učitelji su zaduženi da radne materijale učine dostupnima učenicima škole putem postojeće platforme za učenike predmetne nastave, a za učenike razredne nastave putem društvenih mreža ili drugim načinom utvrđenim s roditeljima učenika. 

Administrativno i pomoćno osoblje škole zaduženo je da za vrijeme online nastave izvrši dodatne mjere u sprečavanju širenja zaraze, odnosno dodatne mjere dezinfekcije školskih prostorija i pripremu istih za povratak učenika na redovan model nastave. 

Podsjetimo, osnovnim i srednjim školama Hercegovačko-neretvanske županije poslan je dopis županijskog ministra Rašida Hadžovića u kojem se navodi kako su sukladno informaciji Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a dužni model izvođenja nastave organizirati sukladno Instrukciji Ministarstva.

Kažimo kako je istu odluku prije nekoliko dana donijela Županija Zapadnohercegovačke za sve osnovne i srednje škole, s obzirom da se navedena tri dana vežu za uskrsne blagdane i proljetne praznike.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.