ŽZH Učenici od ponedjeljka dva tjedna neće u školu, ali neće biti online nastave

Prazna učionica škola klupe
hercegovina.info

Učenici osnovnih i srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, od ponedjeljka (29. ožujka) dva tjedna neće ići u školu, potvrdila je danas za Hercegovina.info ministrica obrazovanja Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić. Razlog je pogoršanje epidemiološke situacije u toj županiji. 

"Na današnjem sastanku sa ravnateljima, s obzirom na broj pozitivnih djelatnika i djeca koji su nam se udvostručili u odnosu na petak, morali smo reagirati. S obzirom da su nam se uskrsni blagdani nadovezali na proljetne praznike, te su nam u idućem tjednu ponedjeljak, utorak i srijeda trebali biti radni, našli smo način kako da ih ostavimo radnim. To neće biti na online način, nego da će svaki nastavnik, profesor ili učitelj djeci dati sutra (četvrtak) i u petak zaduženja za ta tri dana tipa, laički rečeno, domaće zadaće. Tako ćemo u komadu imati dva tjedna i vikend koji je pred nama bez pohađanja nastave u školi", kaže Mikulić.

Nada se da će ova odluka pomoći.

"Mislim da bi sve to moglo pomoći smanjenju broja zaraženih u županiji. Ako to ne bude ni tada, onda ćemo ponovno na sastanku vidjeti hoćemo li početi s nastavom ili ne. Ja stvarno vjerujem u Boga i u odgovornost ljudi u Županiji, zemlji i svijetu jer je stanje sada zaista loše", zaključila je ministrica obrazovanja ŽZH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.