OTAC OZLIJEĐENE DJEVOJČICE IZ BLAGAJA "To ne bih poželio ni dušmaninu. Imali smo ležeće policajce, ali su nekom smetali"

Blagaj mještani

Mještani Blagaja, južno od Mostara, već treće jutro se okupljaju na mjestu teške prometne nesreće, koja se dogodila u utorak u večernjim satima, kada je 78-godišnji E. F. automobilom BMW naletio na tri tinejdžerke.

Podsjetimo, one su izlazile iz autobusa i prije prelaska ceste su propustile nekoliko automobila. Međutim, u trenutku, dok su, skoro, prešle na drugu stranu ceste, automobil koji je nailazio iz smjera Blagaja naletio je na njih.

Usljed udara dvije 16-godišnjakinje, A.B. i N.H. su zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, dok je E.S. (17) lakše ozlijeđena. Ona je jučer, prema riječima njenog oca, Kemala Sadžaka, s kojim je Avaz razgovarao na mjestu nesreće, otpuštena na kućno liječenje.

Trenutak kada je saznao za nesreću ne bi, rekao je, poželio ni najvećem dušmaninu.

"Svatko tko je roditelj, razumjet će o čemu govorim... Samo da se djevojke oporave...", kazao je on.

Ispričao je kako mještani godinama od nadležnih traže postavljanje ležećih policajaca na tom dijelu ceste.

"Ne trebam posebno govoriti o tome koliko je Blagaj poznato turističko mjesto i koliko automobila i drugih vozila na dnevnoj bazi prođe ovom cestom. Ogromna je koncentracija ljudi na ovom prostoru, posebno, ljeti. Upravo ovdje, gdje se dogodila nesreća je nekih dva i po kilometra otvoreni pravac. Zanimljivo je da su bila postavljena dva ležeća policajca, međutim, nekome se to nije svidjelo. Kome i zbog čega, još ne znamo, ali mislim da od 2019.godine tražimo da se ponovo postave. Pogotovo, strašno je na ovom dijelu u večernjim satima. Rasvjeta je nikakva, a nerijetko ovo postane mjesto i za utrkivanje", kazao je Avazu.

Da mještani neće odustati poručio je Anis Salčin koji živi 50-tak metara od mjesta nesreće. Upravo, na tom dijelu, kako je rekao, prometne nesreće su vrlo česte.

"Ovdje ne postoji nikakva signalizacija i vrijeme je da se to promijeni. Osim ležećih policajaca, prema nadležnim ćemo uputiti zahtjev za postavljanjem radarske kontrole, prometne signalizacije i potpuno uređenje dionice Mostar-Blagaj. Nažalost, i ranije smo upućivali takve zahtjeve, ali se ništa nije dogodilo. Nadamo se da će se naši uspavani političari, napokon, probuditi", naglasio je Salčin. Mještani potpisuju peticiju. Značajan broj potpisa već imaju.

Ako se nadležni ogluše o njihove zahtjeve, poručili su da će početkom narednog tjedna krenuti s blokadom ceste Mostar-Blagaj.