NIŠTA OD ROŠTILJANJA Radnici prosvjeduju u glavnom gradu BiH

prosvjed radnika u Sarajevu
Avaz

Sindikat radnika trgovine Bosne i Hercegovine (STBIH) Prvosvibanjskim prosvjednim urankom u Sarajevu obilježava 1. svibanj Međunarodni praznik rada.

Prosvjed pod nazivom “Kada smo mi na redu?” počeo je jutros u 8:30 sati ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

''Sindikat radnika trgovine Bosne i Hercegovine obilježit će 1. svibanj, Međunarodni praznik rada prosvjednim urankom kojim trgovci, frustrirani činjenicom da je politička scena u BIH, umjesto da se bavi rastućim ekonomskim problemima, ponovo okupirana beskrajno dugom i iscrpljujućom uspostavom vlasti. STBIH tim povodom poziva sve trgovce ali i sve one koji su umorni od toga da život građana stoji dok traju političke postizborne trakavice da im se pridruže na prosvjedu pod nazivom "Kada smo mi na redu?" koji će početi ispred zgrade Parlamentarne skupštine BIH u 8:30 u ponedjeljak, 1. svibnja'', kazali su ranije iz sindikata, prenosi Avaz.

Nezadovoljstvo je pokazala i Mersiha Ferhatović – Beširović.

''Svjesni smo krizne situacije da smo u katastrofalno lošem tržištu rada i uopće ekonomiji. Moj veliki ponos je što su sa mnom jutros stajale kolege iz cijele BiH, dakle sindikalni povjerenci. Danas u trgovinama radi nešto više od 152.000 radnika. Nažalost, njih 13.000 je u Sindikatu jer ne smiju biti članovi'', kazala je Ferhatović – Beširović.