NEMA SUSPENZIJE Policija u ZHŽ ne zna da im je dvoje djelatnika dobilo po 7 mjeseci zatvora

Policija MUP ŽZH
Ilustracija/Hercegovina.info

MUP ŽZH kaže da ne zna za presudu suda u Ljubuškom kada su u pitanju djelatnici Ingrid Miloš i Mario Bašić. 

"Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke do današnjeg dana nije dobilo nikakvu presudu vezano za navedene djelatnike (Ingrid Miloš i Marija Bešlića (opa.Bašića). Kada presuda budi pravomoćna i dostavljena MUP-u ŽZH ovo ministarstvo će po istoj postupati", kazali su na naš upit zašto nisu objavili informaciju oko presude, te koji će postupak uslijediti protiv dvoje djelatnika.

I dok ovdje kažu da nisu primili presudu i da čekaju njezinu pravomoćnost, u nekim drugim predmetima su postupali i bez suđenja i presude uopće. 

Stoga smo im poslali ponovljeni upit - je li istina da su suspendirali neke policajce i prije nego je donesena presuda, a ove navedene nisu iako je za njih donesena presuda. Npr. suspendirali su policajce za pljačkanje Turčina, a nije im uopće suđeno. Odgovor radosno isčekujemo. 

Podsjetimo, Općinski sud Ljubuški donio je prvostupanjsku osuđujuću presudu protiv Ingrid Miloš, šefice odsjeka za kadrovske poslove MUP a ŽZH, te Maria Bašića šefa krim policije PU Posušje jer su krivotvorili dokumentaciju kojom je izabrana medijatorica državne službe u ŽZH, te ih osudio na po sedam mjeseci zatvora.

Naime, oni su proglašeni krivima što su fingirali da je dana 23. veljače 2015. održan sastanak za izbor medijatora, kojem sastanku je nazočilo 98 državnih službenika i namještenika, kao i da je Ana Smoljan dobila 63, a Ilija Boras 35 glasova, tako da bi Ana Smoljan relativnom većinom bila izabrana za medijatora.

Sjednica se nikada nije dogodila. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.