LAŽIRALI SJEDNICU Šefu posuškog krima i šefici odjeka za kadrovske poslove ŽZH po 7 mjeseci zatvora

Zločin, križančevo selo, suđenje, Vitez, zločin u Trusini, ahmići, crna kronika, Adem Kostjerev, optužnica, sud, BIH, Brčko, tužiteljstvo, turski sud , kazne, novinari, Turska, državni udar, HVO, presuda, Željko Rodin, Marinko Marić, Split, transparency international, tužiteljstva, nepotizam, Porezna uprava, presuda, pljačka, Ingrid Miloš, Mario Bašić, vijesti

Općinski sud Ljubuški donio je prvostupanjsku osuđujuću presudu protiv Ingrid Miloš, šefice odsjeka za kadrovske poslove MUP a ŽZH, te Maria Bašića šefa krim policije PU Posušje jer su krivotvorili dokumentaciju kojom je izabrana medijatorica državne službe u ŽZH, te ih osudio na po sedam mjeseci zatvora.

Naime, oni su proglašeni krivima što su, nakon što je prvooptužena Ingrid Miloš, kao šefica odjela za kadrovske poslove MUP-a ŽZH, u postupku izbora medijatora državne službe u MUP-u ŽZH, u namjeri da krivotvori službenu ispravu u službeni zapsinik o izboru medijatora unijela neistinite podatke da je dana 23. veljače 2015. održan sastanak za izbor medijatora, kojem sastanku je nazočilo 98 državnih službenika i namještenika, kao i da je Ana Smoljan dobila 63, a Ilija Boras 35 glasova, tako da bi Ana Smoljan relativnom većinom bila izabrana za medijatora.

Ingrid Miloš je, kako se navodi u presudi, bila svjesna da sastanak navedenog dana nije uopće održan, i da se nije glasovalo za navedene kandidate, no ipak je potpisala zapisnik kao da je sve održano i potpisala Odluku o izboru medijatora, svjesna da se radi o službenoj ispravi s neistinitim podatcima.

Nadalje, drugooptuženi Bašić, po prethodnom dogovoru s Ingrid Miloš, i u namjeri da joj pomogne također je potpisao predmetni zapisnik i odluku kao predstavnik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH, iako isti nije bio ovlašteni predstavnik Sindikata, odnosno nije bio predsjednik Sindikata, te također svjestan da predmetni sastanak nije održan, niti je istom nazočio, na koji način je pomogao i omogućio Ingrid Miloš u pravljenju službene isprave s neistinitim sadržajem, a nakon čega su navedeni zapisnik o izboru medijatora i Odluka o izboru medijatora dostavljeni Povjerenstvu za državnu službu ŽZH, koje je dana 25. veljače 2015. potvrdilo predmetni izbor Ane Smoljan za medijatora državne službe u tijelima državne službe ŽZH.

“Prvooptužena Ingrid Miloš je kao službena osoba u Federaciji u službenu ispravu unijela neistinite podatke i svojim potpisom omogućila pravljenje takve isprave s neistinitim sadržajem, u čemu joj je pomogao Mario Bašić. Prvooptužena Ingrid Miloš je počinila kazneno djelo “krivotvorenje službene isprave”, a drugooptuženi Mario Bašić kao pomagač isto kazneno djelo, pa ih sud primjenom istog zakonsog propisa osuđuje na kaznu zatvora od po sedam mjeseci”, zaključuje se u presudi suda u Ljubuškom.

Očekuje se pravomoćna presuda u ovom predmetu, a posebno je zanimljivo da ova presuda nije objavljena, niti su se o njoj oglasili nadležni u ŽZH.