NAKON PRITUŽBE DVOJE PUTNIKA Eurofarm smatra da je 45 maraka za jedan test opravdano

Covid 19 koronavirus test
Ilustracija

Nakon reakcije naših čitatelja, bračnog para koji je dva antigenska testa platio 90 maraka, oglasio se Eurofarm. Smatraju da je njihova cijena opravdana. 

„Usluge testiranja antigenskim testom, koje na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo nudi poliklinika Eurofarm po cijeni od 45 KM su opravdane iz više razloga. Naime, testiranje provodi zdravstveni radnik a nalaz testa izrađuje inžinjer labaratorije, nakon čega za samo 15 – 20 minuta dobijete međunarodno priznat rezultat testa u printanoj formi sa QR kodom ( na odgovarajućem jeziku ukoliko je neophodno za putovanje). Dakle radi se o visokokvalitetnoj, brzo i efikasnoj usluzi koju možete ostvariti prije samog putovanja. Upotreba testa iz apoteke se koristi samo za procjenu zdravstvenog stanja i ne može se koristiti u svrhu putovanja“, kažu iz Eurofarma na naš upit o cijenama testiranja.

Zanimljivo, ista poliklinika u Sarajevu u središnjoj laboratoriji, kako su nam kazali u telefonskom pozivu antigensko testiranje obavlja po cijeni od 29 maraka.

U Mostaru recimo Vele lab antigensko testiranje obavlja po cijeni od 25 maraka. Također je uključen zdravstveni radnik, i nalaz testa izrađuje inženjer laboratorije.

Cijena u Zračnoj luci Sarajevo je malo previsoka za naš standard, smatra najmanje dvoje putnika, no oni koji su se testirali jednom, drugi puta će negdje drugo. Za podsjetiti je da se antigenski test za kućnu upotrebu u mostarskim ljekarnama može nabaviti po cijeni od 6 maraka. 

Podsjetimo, našem portalu se obratilo dvoje čitatelja koji su pred let testiranje platili 90 maraka. Iznos ih je šokirao, a predočili su nam i fiskalni račun. Zračna luka Sarajevo na svojoj službenoj stranici ima cjenovnik, gdje se navodi da je antigenski test 45 maraka, pa tko voli nek izvoli.