MILORAD SVEJEDNO TROŠI KEROZIN Zastupnici SNSD-a nije jasan utjecaj akciza, glasovali protiv zakona

Milorad Dodik
Hercegovina.info

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDP) i Branislav Borenović (PDP) tražili su da se na dnevni red današnje sjednice ovog doma uvrsti tačka koja se odnosi na akcize na gorivo, prenosi Klix.

Taj prijedlog nije prošao jer nije imao entitetsku većinu, a jedna od onih što su glasovali protiv je i poslanica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

Ona je malo prije početka izjašnjavanja zastupnika o ovom pitanju natuknula da će glasati protiv uz opasku da "nije uvjerena da će ukidanjem akciza na gorivo ono i pojeftiniti".

“Mi smo za ukidanje akciza na gorivo, ali mene niko do sada nije uvjerio da će ukidanjem akciza gorivo biti jeftinije”, kazala je Novaković Bursać.

Magazinović je rekao da je logično da će gorivo na benzinskim crpkama biti jeftinije za iznos akciza koje budu ukinute.

"Kakvi genijalci. Ukidanje akciza od Doma naroda čekamo 110 dana ili 2.640 sati. Kaže Bursać da će podržati ukidanje akcize kad budu sigurni da će ukidanjem akcize gorivo pojeftiniti. I glasa protiv. Šta reći?", kazao je Magazinović.

Inače, Milorad Dodik je građanima poručivao da manje voze kako bi im gorivo bilo jeftinije, a on osobno koristi kerozin pa ga se ova tema ne dotiče.