FOTO/VIDEO  MEDIJSKI PRESTIŽ Mostar s Černobilom na uglednoj TV među 12 najstrašnijih svjetskih lokacija

Mostar, Staklena banka, viasat history
screenshot

U novom dokumentarcu „Napuštena mjesta“ koji se emitira na Viasat History među 12 najgorih svjetskih lokacija, našla se i mostarska „Staklena banka“. Ne treba ni spominjati među kakvim grozotama se uvrstila „banka“, dovoljno je reći da je u društvu ukrajinskog Černobila, poznatog kao jedne od najvećih svjetskih nuklearnih nesreća.



Ekipa Viasat History će posjetiti dvanaest „izgubljenih mjesta“ od kojih su to vojne baze, prestižna zdanja, turističke oaze i bolnice. Osobe koje su ondje nekoć živjele i radile, pomoći će nam da upoznamo ta tajnovita mjesta vodeći nas na emotivno i poučno putovanje u svoje osobe priče koje su postale dio povijesti.

Dokumentarac će se emtirati od 1. do 22.  kolovoza, nedjeljom u 21:00.

Za one koji nisu dovoljno upoznati, „Staklena banka“ je kolokvijalni naziv za zgradu u samom središtu Mostara na osam katova, površine gotovo devet tisuća četvornih metara, koji je u ratu potpuno devastiran, skupljači sekundarnih sirovina totalno su je ogolili, tako da je ostala samo betonska konstrukcija koja je napunjena smećem i fekalijama i kao takva je zdravstvena ugroza za okolne stanovnike, ali i turiste.

Sadržaj se učitava...


Podsjećamo kako je ovaj objekt u doglednoj budućnosti trebao postati smještaj institucija Vlade Federacije BiH, no još uvijek nema nikakvih naznaka rekonstrukcije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.