MANDIĆ traži izvješće o otkazima 13 anesteziologa

Vjekoslav Mandić
hercegovina.info

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić tražiti će izvješće oko okolnosti zbog kojih je 13 anesteziologa napustilo Klinički centar univerziteta u Sarajevu. 

"U skladu sa svojim nadležnostima tražiti ću izvješće članova Upravnog vijeća ispred Vlade Federacije u KCUS, odnosno očitovanje vezano za novonastalu situaciju s anesteziolozima", kaže za Hercegovina.info federalni ministar zdravlja Vjekoslav Mandić. Kako saznajemo već tijekom današnjeg dana generalnoj direktorici Sebiji Izetbegović i članovima UV stići će dopis u kojem se traži izjašnjenje o otkazima. Također, ministar će tražiti i informaciju na koji način će se organizirati pružanje usluga u KCUS, osobito pacijentima s koronavirusom, a s obzirom na odlazak 13 anesteziologa.

Kako saznajemo radi se anesteziolozima koji su ispitani u Županijskom tužiteljstvu u slučaju pisma anesteziologa prema generalnoj ravnateljici.

Inače, Mandića je županijski ministar zdravstva u Sarajevu jutros izravno pozvao na djelovanje u ovom najnovijem potresu na Kliničkom centru. 

"Tražit ću od premijera da zakaže hitnu sjednicu Vlade. Ovo je iznenađujuća situacija. Opet se postavlja pitanje hoćemo li doći do konačnog odgovora što se ovo događa. Ovo je ogroman signal, ako sad ne reaguje premijer, Vlada skupštinska većina, a pozivam i Vladu FBiH čija je ovo nadležnost i federalnog ministra da se probudi iz dubokog sna jer je on suučesnik u svemu ovome što se dešava. Nemalo sam iznenađen, a svi vi sami sebi dajte odgovor šta ih je natjeralo da njih 13 u jednom danu daju otkaz i riskiraju svoju karijeru", rekao je ministar Haris Vranić, prenio je Avaz.