Lagumdžija Jurišića ucjenjuje optužnicom za milijunski kriminal

Tako je Jurišić optužio stranačkog kolegu da se odmetnuo i da nikome u HSP-u ne polaže račune, da ima kompleks akademskog obrazovanja jer je njegova naobrazba na razini srednjoškolca i otvoreno se ponadao da će Budimir uskoro napustiti stranku.

Spočitavajući Živku Budimiru čak i to što Milorad Dodik o njemu navodno ima dobro mišljenje, Jurišić je u ovotjednom razgovoru za Dnevni avaz rezignirano zaključio: „Pogriješio sam što sam dozvolio da Živko Budimir postane predsjednik Federacije BiH", otkrivajući kako je ta funkcija ranije bila njemu ponu|ena.

Za razliku od Živka Budimira, koji se čak i za neuporedivo iskusnije političke vukove pokazao kao iznimno „tvrd orah", Zvonko Jurišić je bio spreman do kraja urušiti ostatak platformaške koalicije na federalnoj razini što je, kako sumnjaju njegove najbliže stranačke kolege, dogovorio s liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom.

Slobodna Bosna je, podsjetimo, prije dvadesetak dana objavila kako je Jurišić, istina bezuspješno, pokušao raditi u korist nove federalne parlamentarne većine, a potvrda našeg pisanja stigla je upravo od predsjednika HSP-a. „Jasno je da mi nismo dobili izborni legitimitet hrvatskog naroda (...) Sada nakon Općinskih izbora trebamo normalizirati odnose i raditi zajednički na popravljanju pozicije Hrvata", priznao je skrušeno u intervju Večernjem listu Zvonko Jurišić.

No, kako je do prije samo nekoliko mjeseci iznosio dijametralno suprotne stavove, valja se zapitati otkud takav radikalan zaokret u istupima predstavnika pravaša?! Odgovor bi, kako sada stvari stoje, trebalo potražiti u Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije, gdje se već godinama povlači kaznena prijava protiv Zvonka Jurišića, koja ga tereti za milijunski kriminal iz vremena kada je bio na poziciji županijskog premijera.

SLOBODNA BOSNA