Devedesetka pita Jurišića zašto, umjesto po oporbi, ne lupa po vlasti

Posušje
Posušje.net

HDZ 1990. reagirao je na jučerašnje izjave Zvonke Jurišića, koji je u intervju za Radio Posušje kazao, tj. hipotetički upitao „kud ćeš većeg uhljeba od nositelja liste HDZ 1990. za Posušje". 

„Predizborno je vrijeme uvijek plodonosno za raznorazne konstrukcije pa smo ovih dana bili u prigodi čitati intervju Zvonke Jurišića u kojem umjesto predizbornog programa napada jedinu oporbu koja trenutno postoji u Posušju“, priopćila je Devedesetka

„Zašto je to tako? Pitamo se je li gospodin Jurišić pogođen istinom? Čija je politika dovela do iseljavanja iz Posušja? Nije Topićeva niti Devedesetke. Ako je već trebao pronaći krivca, možda ga je mogao tražiti u vlasti jer Devedesetka nije imala utjecaj  na odluke u Posušju. Zato se i njen predizborni program tiče rješavanja tog problema.

Možda Zvonko Jurišić misli da svi pristupaju politici kao on? Samo s osobnim interesom, pa ne smatra problematičnim zajedno s HDZ-om rušiti vlast u Županiji Hercegovačko-neretvanskoj ili zaustaviti inicijativu HDZ-a 1990 o transparentnu trošenju proračunskog novca. Isto tako, podsjećamo da ni Tomislav Topić ni Devedesetka nisu bili dio Platforme čiji je Jurišić predvodnik.
Umjesto da u Posušju, ako se već predstavlja kao oporba, ukaže na propuste aktualne vlasti, ako je iskreno zabrinut za mlade, ponudi strategiju i rješenje, on udara po oporbi.

Gospodin Jurišić dao si je truda iznoseći konkretne cifre o primanjima i „neradu“ u Skupštini. Jesu li možda ti konkretni podaci došli od njegova koalicijskog partnera koji također obavlja savjetničke posle u županijskom Ministarstvu branitelja?, a za razliku od HDZ-a 1990 nema potpisana sporazuma o toj suradnji.

Može li, kad već govori o ciframa izračunati koliko je našu županiju koštalo njegovo političko djelovanje?, zaključili su iz HDZ 1990. 

Podsjetimo, Jurišić je u jučerašnjem priopćenju/intervju kazao da nositelj liste HDZ-a1990 u Posušju kao savjetnik u županiji prima mjesečnu naknadu od 2.508 KM. 

„Doprinosi mu iznose dodatnih 1.375 KM, a što je na godišnjoj razini 46.596 KM na teret naše županije. U Skupštini imamo šest takvih uhljeba, koji ništa ne rade, dapače, pojedini i ne znaju na kojoj adresi se Skupština nalazi, ali njih šest godišnje koštaju ŽZH 279.576 KM, odnosno kroz njihov četverogodišnji mandat preko milijun maraka, točnije 1.118.304 KM. Takvih uhljeba imate iz različitih stranaka, te mi svakako želimo iskorijeniti jednu takvu pojavu", pojasnio je Jurišić, nekadašnji predsjednik, a sada član Glavnoga stana HSP-a BiH.